Arnold Schwarzenegger je zpět jako akční tvrďák

20.1.2013 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Já se vrátím, řekl kdysi Arnold Schwarzenegger a nyní to naplňuje. Pověsil guvernérství na hřebík a je z něho zase ten akční tvrďák, jak ho známe…

konečná, schwarzenegger

Na plátna kin se v únoru vrací v nejen fanoušky očekávaném akčním snímku Konečná. Arnold má na hrudi šerifskou placku v zapadákově u mexických hranic a proti sobě bandu, která je schopná všeho.

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction.

Video
Trailer k filmu Konečná (The Last Stand)

Mafián narazí

Šéfovat bandě líných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker).

Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny.


Arnold jde znovu do akce – Nepřej si mě!

S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. A poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko.

Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety, meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky.

Nedokázal odmítnout

Arnold Schwarzenegger se původně chtěl vrátit k herecké profesi pozvolnějším tempem, jenže scénář Konečné a nabídku na hlavní roli prý odmítnout nedokázal. „Připomínalo mi to Pravdivé lži. Je to jeden z těch vzácných filmů, které jsou úžasně napínavé, a vy se při nich přesto neustále smějete,“ říká herec.


Agent John Bannister (Forest Whitaker) a šerif Owens (Arnold Schwarzenegger) to dokázali...

Na rozdíl od některých jiných návratů Schwarzenegger pochopil, že bývalý guvernér už má nějaké ty roky a šílenosti, které si dovoloval zamlada, by je těžko stíhal a nikdo by mu to nevěřil. Jenže ví také, že nemá smysl zkoušet jiný žánr, než ten, kde je doma. Natěšení fanoušci Terminátorů, Predátorů, Pravdivých lží a podobných pecek by to asi neustáli.

Konečná však vypadá na tu správnou akčně-thrillerovou jízdu. Schwarzenegger si tu zahraje šerifa z malého městečka, který musí spolu s partou nezkušených kolegů a militantních domorodců zastavit narkobarona, jenž s pomocí najatého komanda zabijáků utekl přímo ze soudní budovy a hodlá zdrhnout před spravedlností. Bude se hodně střílet.

Hollywoodský debut

Akční krimi snímek, kde se opravdu nešetří náboji všeho druhu, natočil dosud málo známý jihokorejský režisér Ji-un Kim. Podle expertů by jeho hollywoodský debut měla být kombinace Smrtonosné pasti a westernu V pravé poledne.


Režisér Ji-un Kim se španělským hercem Eduardem Noriegou (mafiánský boss Gabriel Cortéz)

„Samozřejmě, že točit filmy v Koreji by pro mě bylo pohodlnější, protože bych měl projekt víc pod kontrolou. Tato výzva je ale zajímavější než zůstávat v pohodlí,” uvedl před začátkem natáčení. Uvidíme v kinech, jak si vedl.

bri, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také


Diskuse: Arnold Schwarzenegger je zpět jako akční tvrďák

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci