Kouzelná romance pro Libuši Šafránkovou a Josefa Abrháma

4.12.2012 20:00   |   Společnost
Jedni z našich nejoblíbenějších herců – Libuše Šafránková a Josef Abrhám – ztvární hlavní role v kouzelné romanci Přijde letos Ježíšek? Natáčení nového českého filmu začalo v prvních prosincových dnech v Praze a bude pokračovat v Mexiku.

Přijde Ježíšek

Autorka scénáře a režisérka Lenka Kny zasadila do předvánočního času v kouzelné Praze příběh, v němž se protnou osudy lidí z opačných konců světa. S premiérou počítá společnost Bontonfilm do předvánočního období příštího roku.

Návrat po třiceti letech

Šarmantní šedesátník José se vrací po třiceti letech do Prahy z emigrace a s sebou přiváží mexickou manželku i krásnou, dospělou dceru. Přestože byl přesvědčen, že rodné město již nikdy neuvidí, nakonec podlehl naléhání dvou žen svého života.

Jeho dcera Penélope se totiž marně snaží otěhotnět a věřící manželka Dolores je přesvědčena, že poslední nadějí je zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. A tak José souhlasí s návratem, který je pro něho radostný i bolestný – vrací se do míst, která znával i ke vzpomínkám, které najednou ožívají.

Brzy se ukazuje, že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. A nejen, co se týká vytouženého početí…

Vánoce, to jsou dobré skutky

Přestože Vánoce jsou nejoblíbenější svátky roku, český film s vánoční tématikou jako ústředním motivem příběhu se v našich kinech již řadu let neobjevil. Autorka se pro něj rozhodla právě proto, že nabízí ideální příležitost ke spojení reálného, současného příběhu s magickými prvky, které k vánočnímu času již po staletí patří.

„Vánoční nálada produkuje neuvěřitelně zamotané příběhy, vtipné historky i sladkobolné emoce,“ říká autorka a režisérka Lenka Kny.

„Příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu a aby na zázraky věřily nejen děti, se odehrává v současné Praze. Městě poetickém a magickém, ale bohužel také plném smutných a osamělých lidí, kteří doufají, že i ve svátečním čase zažijí třeba i jen malé dobro,” dodává autorka.

Překvapivé setkání

Do hlavních úloh filmové romance Přijde letos Ježíšek? obsadila Josefa Abrháma a Libuši Šafránkovou. Ztvární dávné partnery, jimž osud po mnoha letech odloučení a mlčení připravil překvapivé setkání.

V úlohách Josého manželky a dcery se představí mexické herečky. Dolores Heredia má na svém kontě desítky úloh ve filmech a televizních seriálech – nedávno si zahrála v americkém snímku Get The Gringo (Moje letní prázdniny) s Melem Gibsonem.

Aislinn Derbez alias dcera Penélope bude muset část své role odehrát v češtině. Proto již řadu týdnů věnovala základům českého jazyka, aby rozuměla textu.

V dalších rolích se objeví například Igor Chmela, Václav Postránecký, Pavel Kříž, Danica Jurčová, Radúz Mácha a Marian Roden.

tzo, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Nur Rubio Sherwell / Machete Producciones

Přečtěte si také


Diskuse: Kouzelná romance pro Libuši Šafránkovou a Josefa Abrháma

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci