Charlie Sheen propadl, Ashton Kutcher je nejlepší TV hvězdou

21.10.2012 00:00   |   Společnost
Americký televizní divák má nového krále. Jestliže jsou peníze znamením úspěchu, pak podle časopisu Forbes je neúspěšnější televizní hvězdou čtyřiatřicetiletý Ashton Kutcher.

forbes, Kutcher

Ashton Kutcher je totiž podle posledního žebříčku nejlépe placeným televizním hercem – s výdělkem 24 milionů dolarů (456 miliónů korun) nejen, že sesadil z čela žebříčku Charlieho Sheena, ale navíc ho i nahradil v komediálním seriálu Dva a půl chlapa.

Charlie Sheen, který pořad opustil kvůli alkoholickým "nehodám", problémům s psychikou a drogami (podrobněji TADY), se může utěšovat tím, že si na vrcholu televizní slávy vydělával mnohem více, a to loňských 40 miliónů dolarů (760 milionů korun) ročně. Letos se ovšem nedostal ani do první desítlky…


Ještě v časech velké lásky: Ashton Kutcher a Demi Moore

Ashton Kutcher, který se kromě hereckých kvalit prosadil i šestiletým manželstvím a letos masivně propíraným rozchodem s o patnáct let starší Demi Moore, podle Forbesu dokázal, že na svých bedrech unese vlastní televizní show. Dva a půl chlapa mají v průměru 12,4 miliónu diváků na epizodu a patří mezi nejsledovanější sitcomy.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Herec, který v dohledné době ztvární na filmovém plátně legendárního šéfa společnosti Apple Steva Jobse, tak má z honorářů dost peněz na své oblíbené investice do technologických firem. V minulosti vložil peníze například do společnosti Skype, jejíž nejznámější produkty – internetový komunikátor a telefon po internetu – denně používají desítky miliónů lidí.

Staří známí

Na druhém až třetím místě za Ashtonem Kutcherem se umístil i u nás velmi populární doktor House, respektive Hugh Laurie a Ray Romano, jemuž například stále plynou tučné tantiémy ze sitcomu Raymonda má každý rád. Ten sice už skončil před sedmi roky, ale americké televize jej hojně reprízují. Oba si ve sledovaném období shodně vydělali po 18 miliónech dolarů (342 miliónů korun).


Hugh Laurie a Ray Romano

Také na dalším stupínku stojí dvojice – Alec Baldwin ze Studio 30 Rock a Mark Harmon ze seriálu Námořní vyšetřovací služba. Oba si mezi květnem 2011 a květnem 2012 přišli na 15 miliónů dolarů (285 miliónů korun). Následuje je Kutil Tim Allen a další.

Celkové pořadí podle Forbesu

1. Ashton Kutcher 24 mil.
2. Hugh Laurie
Ray Romano
18 mil.
4. Alec Baldwin
Mark Harmon
15 mil.
6. Tim Allen 14 mil.
7. Jon Cryer 13 mil.
8. Patrick Dempsey 12 mil.
9. Jim Parsons
Johnny Galecki
Jason Segel
8 mil.

A co ženy?

Pokud jde o ženy, ten poslední ovládla kolumbijská herečka, komička, televizní moderátorka a modelka Sofia Vergara ze seriálu Taková moderní rodinka, když si za rok přišla na 19 miliónů dolarů (361 miliónů korun).


Herečka a modelka Sofia Vergara

Druhou příčku obsadila hvězda reality show Američanka arménského původu Kim Kardashian s příjmy jako Laurie a Romano – tedy 18 miliónů dolarů. Na třetím místě je další hvězda, tentokrát seriálu Zoufalé manželky: Eva Longoria s 15 milióny dolarů (285 miliónů korun).

otp, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Charlie Sheen propadl, Ashton Kutcher je nejlepší TV hvězdou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci