Mám strach, že můj vztah dopadne zase špatně!

zpět do příběhů
20.3.2012 00:00   |   Příběhy
Už podruhé jsem se dostala do stejné situace. Jenže nevím, jestli ji mám také stejně i řešit. Bojím se, že můj vztah dopadne zase špatně! A na to už nemám síli.

Trápí mě takový problém – zřejmě se to dá nazvat nedůvěrou.

Chodila jsem šest let s přítelem, který mi byl neustále nevěrný. Tušila jsem to, ale nechtěla uvěřit.

Nakonec si našel jinou partnerku a náš vztah byl ukončen. Rozešli jsme se.

Pořád jsme kamarádi a já jsem i ráda, že to tak dopadlo.

Po roce, kdy jsem byla sama a snažila se určité věci ujasnit, jsem si našla přítele, který má za sebou stejnou minulost jako já.

Jsme spolu dva a půl roku a všechno bylo dosud v pořádku.

Ovšem asi tak před týdnem jsme byli na společné akci s jeho bývalou přítelkyní, která je již čtyři roky vdaná a má dvě děti.

Následující den po tomto setkání se přítel opil, pohádali jsme se a já měla nějaké tušení, že se asi něco děje. Podívala jsem se do jeho telefonu a viděla volané cizí číslo v noci po naší hádce.

Z DALŠÍCH PŘÍBĚHŮ

Řekněte, jak mám vyhrát nad milenkou?
Jsem těhotná a přítel mě poslal na potrat
Mám smůlu na partnery. Vždycky potkám exota
Kvůli manželovým dcerám myslím na rozchod

Druhý den jsem se přítele ptala, čí je to číslo, které v noci volal. Tvrdil, že neví.

Pak jsme si byli další den společně sednout a po pár skleničkách jsem se ho tedy zeptala, zda si pamatuje číslo bývalé přítelkyně. Odpověděl, že jo. A já tak zjistila, že to číslo bylo její – zkoušel jí volat, ale číslo popletl a nedovolal se.

Nicméně, od té doby se nemohu smířit s tím, že se vůbec po tolika letech ji pokoušel kontaktovat. Ona o něho zájem zjevně nemá.

Ptala jsem se přítele, z jakého důvodu jí vlastně chtěl telefonovat. Říkal, že neví. Byl prý opilý a nechápe, proč to udělal.

Trápím se tím. Měla jsem chuť se s ním rozejít, ale strašně ho miluji. Jinak je to skvělý chlap. Jen mám teď pořád strach, že všechno zase dopadne jako můj předchozí vztah. A na to už opravdu sílu nemám.

Poraďte, zda něco takového mám vůbec řešit. Jak se zachovat?

Gábina

Diskuse: Mám strach, že můj vztah dopadne zase špatně!

Strach z rozchodu

27.1.2022   |   01:44   |   od: Nick09
Ahoj. Píši si o názory a případné rady. Za necelé 2 měsíce mi bude 22 let. Mám za sebou 2 vztahy, které ale, když se zpětně poohlédnu, nebyly vážné. 1. vztah (v mých 17 letech) dopadl rozchodem z 2. strany, 2. vztah dopadl rozchodem nakonec z mé strany (trval 2.5 měsíce, mezitím bylo hodně hádek a rozchodů, nebyl ani sex, takže to ani asi vztah nebyl). Nyní mám 6 měsíců přítele, kterého strašně miluji. Seznámili jsme se na Instagramu, ale věděli jsme o sobě už dřív díky společné známé. Asi měsíc jsme chodili ven, pak jsme se dali dohromady. Vidím v něm kluka, kterého mi poslali samo Nebe, miluji na něm snad úplně vše. Nejsem jen zamilovaná - nevidím vše růžově, vidím i jeho chyby, pár věcí mi na něm vadí. Jádro problému je můj strach. Bojím se, že mě přítel opustí, a tím pádem jsem nesnesitelná. Neumím si nechávat pocity pro sebe, a tak mu to furt říkám, jelikož mám opravdu strach. Když je v práci a dlouho mi nepíše, mám okamžitě strach, že už mě nechce, takže mu několikrát za sebou volám a brečím mu do telefonu. Já to ani nechci dělat, jelikož vím, že je to trapné, ale ten strach mě ovládne a já s ním o tom musím mluvit a potřebuji jeho ujištění, že mě neopustí. No, na jeho místě bych se sebou nebyla už po 1. měsíci, možná i dřív. Já o něj ale nechci přijít, znamená pro mě neskutečně moc. Zažil jste někdy někdo něco podobného? Mohu poprosit o vaše názory, popřípadě rady?
Moc děkuji.

Vztah

27.1.2022   |   01:32   |   od: Karina
Ahoj. Já si myslím, že každý vztah s sebou nese riziko toho, že to nedopadne dobře, ať už je to v pubertě, nebo ve zralém věku. Naprosto chápu, že Tě znepokojilo partnerovo volání ex přítelkyni. Já osobně neuznávám, aby se spolu ex partneři bavili, pokud má alespoň 1 z nich již nový vztah, na kterém mu záleží. Můj současný přítel byl před Silvestrem venku se svojí ex přítelkyní, o čemž mi neřekl, já na to přišla a bylo zle. Rozešli jsme se, přítel se uprostřed noci sebral a odešel. 2. den mi napsal, že ho vše mrzí a rád by se mnou mluvil. Já mám také velké obavy z možného rozchodu a jelikož neumím své pocity držet v sobě, tak mu to říkám, což vede k negativní atmosféře. Já ale nemám obavy, že by mě mohl opustit kvůli jiné slečně. Spíš se bojím toho, že rozchod nastane kvůli mé povaze (často brečím, vše až moc řeším..). Pokud byl ale Tvůj přítel opravdu opilý, tak bych mu věřila, že číslo své ex vytočil pod vlivem alkoholu. Jsou i případy, kdy si člověk pod vlivem ani nepamatuje vlastní svatbu 😂 Hlavně buď v klidu a na tu ex se ho už neptej, bude mít pocit, že mu nevěříš. Přeji hodně štěstí, lásky a pozitivních myšlenek! 🙏
Zobrazeny poslední 2 příspěvky, celkový počet 2 příspěvky.
poslední příspěvek: 27. 1. 2022 1:44
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci