Liam Neeson se zřítil na Aljašce mezi vlky

26.2.2012 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – V mrazivých horách Aljašky bojuje Liam Neeson spolu s dalšími ztroskotanými pasažéry o přežití v nelítostné přírodě.

Mezi vlky, Neeson

Film Mezi vlky, který v březnu přichází do kin, nabízí poutavé dobrodružství skupiny mužů, kteří se v boji o život musí postavit krutému mrazu i smečce vlků. S přibývajícím časem a vyčerpáním se jejich šance na přežití stále více vzdaluje.

Skupina ropných vrtařů pracuje v nehostinných podmínkách v aljašské rafinérii 24 hodin denně, sedm dnů v týdnu, po dobu pěti týdnů. Po této době se dělníci chystají na zaslouženou dovolenou. Na cestě domů je ovšem zastihne bouře a jejich letadlo se zřítí do bohem zapomenuté aljašské tundry.

Video
Trailer k filmu Mezi vlky

Zahyne téměř celá posádka letadla kromě osmi přeživších, kteří se v čele s mužem jménem Ottway (Liam Neeson) vydávají na nebezpečnou pouť domů,

Do cesty se jim ovšem postaví nejen krutý mráz, sníh, vítr, nedostatek jídla a postupné fyzické vyčerpání, ale i smečka statných vlků, kteří trosečníky jednoho po druhém likvidují.

Na život a na smrt

Ottway, jehož úkolem v rafinérii bylo odhánět vlky z pracovní zóny, si nyní sám připadá jako vetřelec ve vlčím teritoriu a cítí, že si vlci přišli pro odvetu. Začíná boj mužů s šelmami na život a na smrt.

Film byl natočen podle povídky Ghost Walker, kterou napsal Ian Mackenzie Jeffers, jenž se podílel i na scénáři filmu. Režisér Joe Carnahan často rád spojuje akci a drama. Vytváří tak na plátně dokonalou podívanou, tentokrát o boji s vlky coby krvelačnými bestiemi.

Kvůli autentičnosti točil film v mrazivých teplotách a krutém větru v Britské Kolumbii na jihozápadě Kanady.


Ztraceni uprostřed drsné krajiny

Herci, hlavně Liam Neeson, Frank Grillo, Dermot Mulroney, Dallas Roberts, Joe Anderson, Nonso Anozie a James Badge se shodli, že to bylo nejstudenější místo, které ve svém životě dosud navštívili.

Díky tomu může divák vidět nejen krásné scenérie promrzlé panenské přírody, ale i herce, jejichž zoufalství a vyčerpání rozhodně není hrané.

Jako malý kluk

Liam Neeson přiznává, že když hned poprvé když přečetl scénář, chtěl film točit. „Bylo mi sedmapadesát a nějakého malého kluka napadlo, že by to byla skvělá role.“ Dobře přitom věděl, že režisér Joe Carnahan má v plánu natáčet scény co nejrealističtěji a tedy v drsném prostřední blízko polárního kruhu.


V boji člověka a vlka může přežít jen jeden

Neeson je Ir, od roku 2009 Američan, jehož známe z mnoha úspěšných filmů. Za roli Oskara Schindlera ve Speilbergově filmu Schindlerův seznam (1993) byl nominován na Oscara, Zlatý glóbus i cenu Britské akademie filmového a televizního umění. Od roku 1999 je držitelem Řádu Britského impéria.

Film Mezi vlky vyjde začátkem srpna rovněž na DVD a na Blu-ray.

ozt, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také


Diskuse: Liam Neeson se zřítil na Aljašce mezi vlky

vlci

24.3.2012   |   23:22   |   od: Hanka
Liama Neesona mám ráda, ale tento film snad ani raději nechci vidět. Vlci nejsou krvelačné bestie a ten, kdo film točil, je zřejmě zabedněnec. Takové filmy by se vůbec točit neměly. Hysterie kolem vymyšlené krvelačnosti vlků už bylo příliš!
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 24. 3. 2012 23:22
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci