Devítka spojuje Vladimíra Menšíka s Marlene Dietrich a Beatles

18.10.2011 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
VIDEO – Konečně se dočkali i ti, kteří se narodili 9., 18. a 27. dne v měsíci! Hned poznamenejme, že patří k takovým osobnostem jako Vladimír Menšík, Marlene Dietrich nebo dva členové kapely Beatles – John Lennon a Paul McCartney.

numerologie

V našem seriálu o jménech a číslech, kde si přibližujeme, co se skrývá ve dni narození, jsme dostali k devítce. Číslo 9 je symbolem dokončení, pomyslného uzavření kruhu základních nesložených čísel.

Tento symbolický kruh základních nesložených čísel jakoby předznamenával následné číslo 10, kde jednička, povýšená nulou na „vyšší úroveň“ než její předchůdkyně, ohlašuje nový začátek.

Numerologové říkají, že devítka je číslo „univerzální“, že v sobě sdružuje zkušenosti všech předchozích čísel. O devítce se také říká, že je to číslo filantropů. Podívejme se, je-li tomu skutečně tak.

Protože i dnes budeme pracovat s tzv. numerologickou mřížkou, možná byste si chtěli zopakovat, jak se do ní zapisují data narození. Podívejte se sem, je tu vše podrobně vysvětleno.

Číslo dne 9

Lidé narození s číslem dne 9 mají výraznou schopnost rozeznávat pravdu od lži, dovedou pochopit problémy druhých, mají analytické myšlení a mají schopnost proniknout do podstaty věci. Tento typ vibrací jim propůjčuje velké ideály, touhu porozumět a pochopit vše, co se děje kolem.

„Devítková“ energie je ale také velmi komplikovaná – skrývá se v ní podstata energií i ostatních čísel a záleží na situaci a dalších aspektech, co se z ní dostane na povrch. Přináší sebou genialitu nebo naopak naprosté bláznovství, přehnanou zodpovědnost nebo naprostou nezodpovědnost, výjimečnou spořádanost stejně jako nezměrný chaos.

Číslo dne 9 sebou přináší silnou mentální energii, nutnost stále se zaměstnávat nějakými myšlenkami, stále o něčem přemýšlet a hloubat. Někdy z toho vzniká v hlavě rychle rotující kolotoč, který nutí člověka zaobírat se nepodstatnými detaily a ze kterého není snadné vystoupit.

Pocit zmatku

Vzbuzuje to pocit vnitřní neuspořádanosti a zmatku. Následkem toho může mít nositel této energie psychické problémy, zdravotní nesnáze v podobě bolestí hlavy, nervového napětí. Jinak si ale většinou tito lidé na nic nestěžují a bývají velmi odolní a vytrvalí.

Lidé s číslem dne 9 se mohou uplatnit prakticky všude, protože jejich energie je skutečně univerzální. Z toho ale pramení i problém, protože se těžko rozhodují, potřebují mít čas na to, aby si vše pořádně rozmysleli a pochopili. Mohou připadat druhým pomalí, váhaví, příliš o všem přemýšlející filosofové. Když se ale rozhodnou, můžete si být jisti, že se rozhodli správně a na jejich slova dojde.


Marlene Dietrich, americká herečka a zpěvačka německého původu

Doménou lidí s číslem dne 9 je jejich sociální cítění, láska a porozumění pro celý svět, potřeba pomáhat druhým. Jejich rady většinou skutečně zasahují podstatu věci, ale je paradoxem, že si sami pomoci obvykle moc neumějí. Mnozí lidé s touto energií bývají filosoficky zaměření, mají potřebu hledat podstatu existence a světa, tíhnou k náboženství a víře.

Někdy se „devítkový “ sklon k idealismu projevuje v naprosto nepraktických a blouznivých vizích, které na druhé působí více než podivínsky. Není-li energie „devítek“ dostatečně ventilována může se zvrtnout jejich filantropie až k dogmatismu, neústupnosti. Stávají se z nich pedanti, kteří nesnesitelně lpí na detailech. Mohou také být úzkoprsí a prudérní. Mohou se v nich ale také skrývat násilnické sklony nebo sklony k různým úchylkám.

Den narození 9. signalizuje uvážlivost

Lidé narození 9. dne v měsíci mají v sobě jakousi vnitřní moudrost. Nemají ji ani vyčtenou ani naučenou, ale jakoby od přírody danou. Chápou druhé takové, jací jsou, dovedou vše pochopit, dovedou i odpouštět (jen sobě ne). Vyzařuje z nich tichá síla, a proto mohou být přirozenými vůdci, aniž by o to nějak výrazněji usilovali. Většinou mají jasné názory, ctí pravdu a morálku, nevyvyšují se nad druhé. Mají odvahu říkat, co si myslí.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Stejně jako u ostatních devítek záleží na ostatních aspektech data narození, jaké vlastnosti a schopnosti jsou u člověka narozeného devátého, upřednostněny. V případě negativních aspektů dokážou říkat „pravdu“, tak tvrdě a bezohledně, že druhého spíše raní než pomohou. Nebo sledují nějaký svůj ideál a zapomenou na realitu a zodpovědnost.

S vnitřní moudrostí a ideály člověka narozeného 9. dne v měsíci se můžeme setkat v rozsáhlém díle Karla Čapka, ve filosofii Lva Nikolajeviče Tolstého, ve které hlásá zásadu lásky k bližnímu, nenásilnou obrodu lidstva a nepřetržité mravní sebezdokonalování člověka.

Cit pro vyšší pravdu

Sociální cítění, smysl pro vyšší pravdu, filantropismus a ideály svým životem a skutky dokazovali např. americký vůdce za práva černochů John Brown, kterého většina z nás zná z českého textu písně o „černém muži, který pod bičem otrokáře žil …“

Dalšími příklady jsou Bertha von Suttner, zakladatelka novodobého mírového hnutí, která jako první žena získala Nobelovu cenu míru nebo James W. Fullbright, americký politik, který založil nadaci zaměřenou na podporu výměny studentů a učitelů mezi USA a ostatním světem.

Video
Král komiků Vlasta Burian tančí a zpívá ve filmu Tři vejce do skla

Mezi politiky narozenými 9. dne v měsíci, najdeme i osobnosti sporné, které nezvládli svou silnou energii a uplatnili z ní spíše dogmatismus, neústupnost a necitelnost jako např. nacistický vůdce mládeže Baldur von Schirach, maďarský stalinistický diktátor Matyás Rákosi, revolucionář a Stalinův spolupracovník N. I. Bucharin nebo vykonavatel agresivní stalinské zahraniční politiky V. M. Molotov. Nijak sympatickou postavou není ani bývalý americký prezident Richard Nixon.

Mají smysl pro detail

Bystrý vhled, smysl pro detail, snaha přinášet lidem pohodu a potřeba říkat bez obalu, co si myslí dělají z lidí narozených 9. výborné komiky a baviče, s inteligentním a často i intelektuálním humorem. Patří sem český král komiků Vlasta Burian, ale i nezapomenutelný Vladimír Menšík, cimrmanolog a režisér Ladislav Smoljak.

Dne 9. 10. 1940 se narodil nejvýraznější z členů dnes již kultovní britské hudební skupiny The Beatles – John Lennon.


John Lennon z kapely Beatles, je znám také jako malíř, herec, spisovatel i jako politický aktivista

Jeho numerologická mřížka vypadá takto:

99
11 4

Člověk s takovouto energií, přitvrzenou ještě dvěma nulami se orientuje spíše na své ideály a vyšší pravdy, tvoří srdcem. John potřeboval citovou oporu (až se stal víceméně závislý na Yoko Ono). Měl pocit nátlaku a nesvobody; chtěl více vyjadřovat svůj postoj ke světu, hledal klid, duchovní cestu, byť chaoticky třeba i přes drogy. Nicméně genialita, kterou v sobě může energie devítky mít, je slyšet z jeho písní dodnes.

Den narození 18. nese odpovědnost

V tomto dni se spojuje nezávislá, originální energie jedničky s další vůdcovskou energií logické, rovnováhu hledající osmičky. Vzniklá energie devítky sice nepostrádá sociální cítění, hledání pravdy a idealismus, ale je více razantní, nezávislá, organizující. Umí si své ideály plnit a dávat jim reálnou podobu. Osobnosti narozené 18. dne v měsíci bývají silné, vědí, co chtějí, umějí svojí vůlí a razancí přinášet ostatním hmotné i duchovní hodnoty. Bývají věrní, oddaní a zodpovědní.

Obě energie (1 a 8) v této devítce jsou mentální, proto její nositelé mívají bystrý intelekt, nejsou tolik váhaví jako lidé narození 9. Jsou pohotoví, dynamičtí, mají smysl pro materiální hodnoty, ale spíše je berou jako prostředek pro splnění svých cílů. Mají touhu poradit a pomoci, což někdy mohou dělat až nátlakovou formou v dobré víře pomoci. Mohou podléhat pocitům, že mají ve všem pravdu.

Někdy se urážejí

Nejsou-li pak druhými akceptováni, tak jak by chtěli, ozve se energie jedničky uraženou hrdostí a energie osmičky zuřivostí. Výsledkem je pak dramatické jednání, které má druhým odkrýt tu správnou „pravdu “ a zdůraznit vlastní důležitost.

Stejně jako u předchozí devítky, najdeme i mezi lidmi narozenými 18. dne v měsíci velké množství politiků a veřejně činných lidí jako např. papež Karol Wojtyla – Jan Pavel II., Nelson Mandela či jeho předchůdce, který se zasadil o zrušení apartheidu, propuštění politických vězňů a ustavení demokracie v Jihoafrické republice Frederik DeKlerk.


Oscarový režisér Miloš Forman

Také řada panovníků, jejichž osudy značně poznamenaly vývoj Evropy v počátcích 20. století, se narodila 18. dne v měsíci – jako rakousko-uherský císař František Josef I. tak i jeho následník Ferdinand d´Este a také ruský car Mikuláš II.

Humor jim není cizí

Lidé narození 18. dne v měsíci, stejně jako ostatní devítky mívají smysl pro humor a jsou dobrými baviči – např. český herec Hugo Haas, groteskní komik Oliver Hardy ze známé dvojice Laurel&Hardy, významný satirik se stylem suchého anglického humoru Hector Munro, známý pod pseudonymem Saki.

Bývají i výborní režiséři – např. Miloš Forman, Zdeněk Podskalský, Zdeněk Troška, ze světových např. Roman Polański, Steven Spielberg.

Energie osmičky a výsledné devítky dává lidem narozeným 18. dne v měsíci velký smysl pro analýzu, logiku a pochopení samotného principu věci. Bývají to dobří vědci nebo vynálezci, kteří navíc umějí své vynálezy prakticky využít.

Např. výzkumy Itala Alessandra Volty vedly k vytvoření prvního elektrického článku, Němec Rudolf Diesel svými vynálezy zdokonalil spalovací motor, další Němec Otto Hahn svými pokusy s jaderným štěpením umožnil praktické využití jaderné energie. A Francouz Louis Daguerre objevil první prakticky použitelný postup pro výrobu stálé černobílé fotografie, tzv. daguerrotypii.

Herci a zpěváci

Osmnáctého dne v měsíci se narodila řada herců zvučných jmen – Greta Garbo, Gary Grant, Klaus Kinski, Robert Redford, Kevin Kostner.

Video
Paul McCartney – Hope of Deliverance

I druhý z „Brouků “ Paul McCartney je narozen v tomto dni – 18. 6. 1942.

6 99
2 8
11 4

V jeho numerologické mřížce vidíme rovinu vize (chybí 3–5-7), stejně jako u Johna Lennona. Oba také mají stejné číslo dne 9. Proto měli k sobě tak blízko, měli společné tvůrčí porozumění, společné plány, stejný styl. Tím ale také jejich podobnost končí. Paul byl pro Johna přílišpragmatický, neměl Johnovu vášeň (chybějící čísla 2–5-8), měl více jasno ve svých záměrech.

Jeho muzika vycházela jakoby více z řemesla než z citu. A hlavním rozbrojem mohlo být i to, že oba měli tu svou „pravdu“, o které si každá devítka myslí, že ji má tu pravou. Přítomnost osmičkové energie Paulovi dodává větší rovnováhu a snahu realizovat své vize.

Den narození 27., to je svědomitost

Tato „devítka“ je složená z energie dvojky – citlivé, intuitivní a družné a z energie sedmičky – citové, energií nabité, vysoce vnímavé, se smyslem pro detail. Výsledná devítka bude tedy citlivěji založená, spíše klidnější, pomalejší, smířlivější než např. energie 18.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Lidé narození 27. bývají poctiví, svědomití, moudří. Mají své názory, které nepodléhají módním trendům. Bývají ale nesmlouvaví vůči chybám a to především vlastním. Nemají rádi povrchnost, prudké změny. Bývají spíše zaměřeni na detaily, mívají sklony k perfekcionismu, snadno vycítí přetvářku.

Někdy bývají lidé narození 27. dne v měsíci přecitlivělí, proto se mohou uzavírat do odtažitých póz, neřešit své problémy. Tím se zvětšuje pocit vnitřního chaosu, mohou propadat iluzím nebo naivitě. Bývají pak ovladatelní a pasivní. Nebo z obavy pře citovým zraněním zaujímají obranný kritický postoj věčně nespokojených perfekcionistů a pedantů.

Od astronomů k houslistům

Sedmadvacátého dne v měsíci se narodila řada pozoruhodných osobností: astronom, matematik a filozof, zastánce heliocentrismu Johannes Kepler, geniální hudební skladatel Wolfgang Amadeus Mozart, virtuóz, houslista Niccolo Paganini, který přinesl nové možnosti v houslové technice i kompozici, mořeplavec James Cook, který přispěl ke zmapování moří a otevřel cestu k výzkumům Antarktidy.


Český vynálezce kontaktních čoček Otto Wichterle

Řadí se sem i Anders Celsius, fyzik a geodet proslavený jako tvůrce v Evropě nejčastěji užívané teplotní stupnice, nebo Samuel Morse, průkopník telegrafu a tvůrce kódované abecedy. Wilhelm Röntgen, objevitel X-paprsků a jejich využití pro lékařské účely, nebo Louis Pasteur, zakladatel mikrobiologie, imunologie a stereochemie. A nesmíme zapomenout ani na Enrica Carusa, světoznámého operního pěvce.

Samozřejmě nechybějí také slavní Češi - Alfons Mucha, přední představitel evropské secese, Viktor Kaplan, konstruktér dodnes nejpoužívanějšího typu vodní turbíny nebo chemik a vynálezce kontaktních čoček Otto Wichterle. Zdá se vám jejich výčet poněkud rozmanitý? Ano, je to tak. Ale to je právě charakter této „devítky“, která bývá někdy nazývána jako číslo geniality.

Zvláštní myšlení

Myšlení lidí narozených 27. může být více filosofické, zaměřené na absurditu či těžko pochopitelné úvahy. O jaký druh uvažování jde, si můžeme ukázat na známém příběhu o Alence v říši divů za zrcadlem, napsané matematikem Lewisem Carrolem. V této pohádce se prolíná svět proměnlivých dimenzí, jazykových hříček a absurdního chování s přesnými a logickými pravidly karetní hry či šachu.


Herečka Ivana Chýlková

Základem energie devítky z čísla dne 27 je silná vibrace sedmičky, která mimo jiné přináší i vztah pohybu vyjádřenému tancem. S touto energií se např. narodila reformátorka tanečního umění Isadora Duncan, proslulý tanečník a choreograf Michail Baryšnikov, přední osobnost současného světového tanečního umění Pina Bausch, sólistka baletu Národního divadla Tereza Podařilová.

Lidé narození 27. bývají výbornými herci stejně jako předcházející devítky jako např. Liz Taylor, Marlene Dietrich, Gerard Depardieu, Isabelle Adjani, Michael York, Gabriela Vránová, Ivana Chýlková. Jestliže se k herectví přidá i komediální talent, vznikají takové herecké osobnosti s přirozenou komikou jako např. Nataša Gollová či Jiří Sovák, Luděk Sobota.

Prosazují se v politice

Stejně jako ostatní i tyto devítky se často angažují v politice. A stejně jako v předchozích případech se zapisují do dějin jako osobnosti, které lidstvu prospěli – např. nositelé Nobelovy ceny míru: americký prezident Theodor Roosevelt, americký diplomat Henry Kissinger, japonský předseda vlády Eisaku Sató.

Sociální cítění a filantropismus lidí narozených 27. je možné ukázat na příkladu Matky Terezy, která zasvětila život péči o chudé, opuštěné a sirotky.


Blahoslavená Matka Tereza, legendární katolická řeholnice, misionářka a humanitární pracovnice

Narodila se 27. 8. 1910 v Albánii jako Agnesë Gonxhe Bojaxhiu.

99
2 8
11 7

Jasně viditelná rovina Saturnu je znamením nelehkého života, ale o to větší možnosti dosáhnout svých cílů a najít smysl svého života. Tato rovina dodává vytrvalost a možnou slávu. Pro zvládání úkolu, který si stanovila, měla dost energie a potenciálu v rovině energie (7–8-9). Izolované jedničky s dvojkou jí dodávaly tvrdohlavost.

Tím, že nejsou propojené, nesoustřeďují tolik pozornosti na vlastní prožitky jako spíše na hledání vyšší pravdy (vzhledem k vibraci devítky). K tomu přistupuje filosofický pohled na život, přirozená moudrost, zodpovědnost, stejné měřítko na všechny, svědomitost a vyšší ideály – tedy pozitiva, která by mohl každý s číslem dne devět využívat, aby našel smysl svého života.

Jedna část končí a před námi se otevírá další poznávání numerologických tajů. Ještě než přikročíme k nové sérii tentokrát o životních čili osudových číslech, uděláme zastávku u velmi zajímavého fenoménu, kterým je nula. Záměrně nepíšu "číslo", protože nejde o klasické číslo.

Víte, že nula je ze všech číslic „nejmladší“? V numerologii je nula mnohomluvným symbolem. Možná se dá i říci, že je takovým „žolíkem“ nebo divokou kartou. A o tom, jakým způsobem nula ovlivňuje čísla, vedle nichž stojí, si budeme povídat v příštím pokračování.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Devítka spojuje Vladimíra Menšíka s Marlene Dietrich a Beatles

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci