Alain Delon, Tomáš Baťa či Al Capone – prototypy osmičkářů

27.9.2011 01:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Den narození do značné míry předurčuje energii, která dotyčného člověka ovlivňuje. Další pokračování naší Školy numerologie je věnováno číslu dne 8. Prototypy osmičkářů jsou například filmový idol Alain Delon, průmyslník Tomáš Baťa či mafiánský boss Al Capone.

narození na 8, numerologie

Na řadu se tedy dostávají narození 8., 17. a 26. dne v měsíci. Doufám, že je to čekání nevyvedlo z rovnováhy. Číslo 8 je totiž symbolem vyrovnanosti a hledání rovnováhy a tak by to nositelé této energie měli „ustát“.

Pokud byste si chtěli zopakovat, jak se zapisují data narození do numerologické mřížky, můžete se podívat zde, kde je vše podrobně vysvětleno.

Jestliže osmičku napíšeme naležato, dostaneme znak nekonečna, tím chci naznačit, že osmička také symbolicky vyjadřuje zákon příčiny a spravedlivého následku.

Osmička se dá rozdělit na dva stejné díly – dvě čtyřky – to znamená, že jsou v ní schopnosti čtyřky jakoby znásobeny.

Jedna čtyřka je symbolem materiálního základu života a reality a ta druhá, na ní stojící, pak odkazuje na duchovní nadstavbu.
Jak tedy energie čísla dne osm ovlivňuje své nositele a jací jsou?

Osmička nese bystrý úsudek

Lidé s energií čísla dne 8 mají schopnost logického, bystrého úsudku, analyticky uvažují. Mají rádi ve všem jasno. Bývají velice zdatní, dovedou být otevření, přímí, se smyslem pro čest a také se smyslem pro humor. Jsou to často vůdcovské typy. Mohou někdy volit tvrdé, z hlediska druhých nekompromisní metody pro dosažení svého cíle.


Průmyslník Tomáš Baťa

Mají v sobě velkou sílu a hnací motor, umí napřít své snažení tam, kde cítí nerovnováhu nebo nespravedlnost. Jejich smysl pro řád, jasná pravidla a potřeba kontroly zvyšuje jejich citlivost k porušování pravidel, a proto mají potřebu hodnotit, posuzovat a soudit.

Lidé s číslem dne 8 bývají druhými obdivováni, následováni, ale přátel mívají málo. Mívají osobitý názor na svět a vlastní životní filosofii, kterou druzí těžko chápou. Provází je pocit určitého poslání. Dovedou tvrdě pracovat a zdokonalovat sami sebe, aby dosáhli vnitřního pocitu splnění tohoto poslání.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Nevypočitatelní, ale spolehliví

V zájmu své věci dokážou i obětovat osobní vztahy, aby mohli dělat, to co chtějí. Na druhou stranu dovedou druhým zajistit klid, stabilitu a bezpečí. Jsou spolehliví a to je důvod, proč jim blízcí odpouští jejich nevypočitatelnost, kdy se jejich uzavřenost se střídá s nečekanými výbuchy emocí. Ve skutečnosti jsou citliví a často vnitřně bojují s nízkou sebedůvěrou.

Lidé s číslem dne 8 bývají často vystavováni dramatickým zvratům ve svém životě. Proto se většinou brzy naučí postavit se na vlastní nohy a spoléhat na sebe. Pochopí, že přílišné utápění v citech nevyřeší problém a dovedou se proto soustředit na praktické a realistické zvládnutí potíží. Působí pak stabilně a vyrovnaně.


Herečka a zpěvačka Jitka Molavcová

Někdy se stává, že zkoušejí sami sebe, co vydrží. Jdou z extrému do extrému, nemohou najít rovnováhu a klid. Je to také způsobeno tím, že energie čísla 8 je velmi zdatná a silná, jak tělesně tak duševně. Tito lidé se musí naučit úspěšně ventilovat svoji energii, která je jinak může ničit.

Potřebují být vůdci

Potřebují soutěžit, vyhrávat, cítit se úspěšní, podnikat, vést. Jinak snadno podléhají takřka nekontrolovanému vzteku, který se může obracet i proti jejich okolí. Po vybití této energie si ale okamžitě uvědomí, jak se chovali, dovedou se podívat na sebe z nadhledu a pak se snaží napravovat své chyby. Vypadají pak v očích druhých podivínsky a nevyrovnaně (prostě jdou z extrému do extrému).

Energie symbolizovaná číslem 8 je považována z a“nejšikovnější a nejschopnější“ ze všech čísel. Jen potřebuje stejnou sílu na své zkrocení. Vzhledem ke svým schopnostem mají přirozený talent pro ekonomiku, finance, obchod, řízení velkých firem. Nezvládnou-li svojí energii, mohou se z nich stát nesnesitelní puntičkáři, manipulátoři, diktátoři.

Kde hledají rovnováhu

Lidé narození 8. dne v měsíci směřují své aktivity k nalezení rovnováhy podle svého cítění. Bývají trpěliví a jdou si za svým cílem. Potřebují uspět ve svých snahách a těmi jsou především materiální zázemí, úspěch nebo moc. Musí se učit zvažovat ve svých činech všechna pro i proti.


Zpěvačka Iveta Bartošová

Vyzrálá osobnost člověka narozeného 8. dne v měsíci pak působí stabilně, vyrovnaně. Dovede být citlivý a je oporou celému okolí. Stále přehodnocuje své činy, promýšlí vše do důsledků.

Není-li člověk narozený 8. dne v měsíci v rovnováze může se stát autoritativním a terorizovat druhé nebo naopak upadá do každodenní rutiny, neuznává žádnou změnu, což mu přináší zdání klidu.

Vědomosti a silná vůle

Svůj potenciál umí člověk narozený 8. dne v měsíci napřít do jakékoli oblasti aktivit. Může být výborným vědcem, který umí využít logiku a bystrý úsudek pro objevy dalekosáhlého charakteru jako např. Dmitrij Mendělejev, který systematicky a logicky sestavil chemické prvky podle jejich vlastností do přehledné a dodnes používané tabulky.


Fyzik Stephen Hawking. Od svých 21 let trpí vážným onemocněním, které ho postupně paralyzovalo – s okolím komunikuje pomocí speciálního počítače.

Francis Crick zase vynikl jako spoluobjevitel struktury DNA - nositelky genetického kódu. A patří k nim i fyzik, který se zabývá kosmologií a teoriemi černých děr, vědec, který se i přes svůj těžký zdravotní handicap silou vůle a myšlenek dopracoval světového věhlasu – Stephen Hawking.

Bojovníci proti bezpráví

Stejnou sílu vůle a ambicí dovedou lidé narození 8. napřít i do oblasti ochrany práv druhých a bojovat proti bezpráví. Např. Henri Dunant byl spoluzakladatel Mezinárodního červeného kříže a inicioval vznik Ženevské konvence o postavení raněných a zajatých ve válečných konfliktech.

Jinou osobností je obhájce Američanů černé pleti Jesse Jackson nebo u nás obhájce lidských práv Petr Uhl.

Lidé narození 8. bývají i dobrými podnikateli a stávají se světově uznávanými průmyslníky jako např. John Rockefeller.

Osma se umění nevyhýbá

Jako umělci bývají lidé narození 8. dne v měsíci výrazné osobnosti např. hudební skladatelé Antonín Dvořák, Bohuslav Martinů, Jean Sibelius, herci Dustin Hoffman, Alain Delon, Jack Lemmon, šansoniér a herec Jacques Brel.


Americký zpěvák Elvis Presley

A je potřeba i připomenout, že 8.1.1935 se narodila rokenrolová legenda Elvis Presley. Jeho numerologická mřížka vypadá takto:

3 9
5 8
11

Stejně jako Elvis Presley, tak i další známé postavy umělecké oblasti, prošli extrémistickým obdobím života. Alfred Jarry ovlivnil svým excentrickým dílem moderní divadlo a literaturu, herecký idol „ztracené generace “ 50. let rebel James Dean doplatil na svou nespoutanou a nevyváženou energii životem, ze známých osobností současné doby je příkladem extrémního přístupu k životu osobnost Davida Bowieho, irské zpěvačky Sinéad O´Connor nebo z našich končin třeba Iveta Bartošová.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Den narození 17. - zdatnost

V tomto dni narození se spojuje energie jedničky – nezávislost, ctižádost s energií čísla sedm – citlivost, potřeba vlastních zkušeností, účastenství. Navíc energie čísla sedm umožňuje člověku hluboce, skrze fyzické prožitky vnímat svět kolem sebe. Proto výsledná energie osmičky je více citlivá a navíc dokáže překonávat svá vlastní omezení, stále pokoušet své hranice možností a vyvíjet se. Přitom neztrácí nic z vlastností čísla osm, tedy vůdcovské schopnosti, snahu dokázat si vlastní kvality, ctižádost.


Mao Ce-tung vedl Čínu 27 let, připisují si mu desítky miliónů obětí.

Osmička dodává člověku narozenému 17. dne v měsíci analytické myšlení a bystrý úsudek a sedmička zase postřeh a smysl pro detail. Na druhou stranu energie sedmičky sebou přináší sklon k sebelítosti, dramatizování situace a citovou zranitelnost.

Překonat sama sebe

Často nejde těmto osmičkovým lidem ani tak o peníze a moc, jako o ideály, spravedlnost a překonávání sama sebe. Negativní osoba s touto energií dokáže být velmi dotěrná, manipuluje a citově vydírá své okolí, je rozmazlená a má nízké sebevědomí.

Vzhledem k tomu, že se ve dni narození 17. dostávají k sobě dvě silná energetická čísla – 7 a z ní vznikající 8, mívají tito lidé potřebu fyzicky vybíjet svoji energii a to především tělesným cvičení či tancem. Příkladem z mnoha je spoluzakladatel a náčelník Sokola Miroslav Tyrš, choreograf a tanečník Rudolf Nurejev, tanečnice a herečka Rita Hayworth, nebo třeba Jiří Korn. Také zřejmě nejznámější boxer světa Muhammad Ali čili Cassius Clay se narodil 17.


Zpěvák a tanečník Jiří Korn

Před vytrvalostí, neústupností a silnou vůlí fyzicky zdatného člověka s touto energií kapitulovaly i nejvyšší hory světa, když se je bez kyslíkového přístroje snažil pokořit Reinhold Messner.

Novátoři a vizionáři

Stejně jako narození 8. se i lidé narození 17. dne v měsíci nebojí stát se novátory např. tvůrci neobvyklého pojetí divadla - Laterny Magiky - Radúz Činčera a Alfréd Radok, tvůrce nové metody herectví - K. S. Stanislavskij.

Zlepšení a vynálezy jakoby měly dodat rychlosti světovému pokroku – Konstantin E. Ciolkovskij vynalézal v oboru raketodynamiky a meziplanetárních letů, Gottlieb Daimler se spolupodílel na sestrojení rychloběžného čtyřdobého motoru a zároveň uplatnil i podnikatelský talent osmičky a spoluzaložil dodnes známou firmu.

ČAKRATajemství kamenů:

JAK PŮSOBÍ NA ČAKRY

Známým svými podnikatelskými aktivitami se stal i Tomáš Baťa ml.. Nejen, že jsou „osmičkoví“ lidé podnikaví, ale snad právě proto znají cenu peněz a stávají se mecenáši různých aktivit. Např. americký finančník John Morgan, který byl i vášnivý sběratel nebo náš Vojtěch Náprstek, cestovatel, podnikatel a mj. zakladatel etnografického muzea v Praze.

Sklony k dramatu

Díky přítomnosti sedmičkové energie mívají lidé narození 17. dne v měsíci sklony k dramatu a stávají se z nich dobří herci – Jiřina Jirásková, Jitka Molavcová, Vlasta Chramostová, Karel Heřmánek, Jaroslav Satoranský. Vyzařuje z nich vyrovanost a laskavá moudrost - Karel Höger, Rudolf Hrušínský st., Jean Gabin.

Jako každá „osmička“ mají i lidé narození 17. touhu vést a mít moc. Stávají se známými politiky jako např. Benjamin Franklin, Nikita Chruščov, Valéry Giscard d´Estaing, Juan Antonio Samaranch.

I mezi osobnostmi narozenými 17. Najdeme extremisty, provokující svým osobitým přístupem a kontroverzním chováním jako například hiphopový zpěvák Eminem.

Když se prosadí negativa

Asi nejznámějším příkladem negativní osobnosti narozené 17. je mafiánský boss Alphonse Capone – pochází z New Yorku, z Brooklynu.


Alphonse „Al“ Capone, jeden z nejvýraznějších představitelů americké mafie dvacátých let minulého století.

Al Capone se narodil 17. 1. 1899. Jeho mřížka proto vypadá:

99
88
111 7

Jeho energie postrádá citlivější vibrace 2 a 6 a navíc jeho vícečetné jedničky jsou izolovány a nemají propojení s velmi silnou, dynamickou energií roviny energie (7-8-9). To znamená, že pojetí vlastní osobnosti a ega je jakoby oddělené od schopnosti analyzovat vlastní emoce a prožívat je skrze vlastní osobnost. Dobrý předpoklad pro „práci“ šéfa organizovaného zločinu. Rovina Saturnu dává tušit velké možnosti, je to příslib moci a slávy, ale i nelehkého života.

Den narození 26. – Průraznost

V této „osmičce“ je energie jenom sudých čísel. Je to tedy energie stabilní, citově podložená a velmi emocionální. Touhy, city a potřeba lásky, kterou přináší vibrace dvojky, se spojují s romantickou, po harmonii toužící a nerozhodnou šestkou.

Spolu dohromady to ale dává energii čísla osm, tedy energii vůdcovskou, pracovitou, analyticky uvažující, velmi bystrou a někdy vzteklou. Její nositelé mají výborně vyvinutou intuici, kterou umí spojit se svými organizačními schopnostmi a dobrým úsudkem.

Prosadí se všude

Lidé narození 26. dne v měsíci jsou schopni vynikat v jakémkoli oboru, který si zvolí. Jsou dobrými vědci např. lord Kelvin, spoluzakladatel termodynamiky a tvůrce teplotní stupnice, zakladatel moderní chemie Antoin de Lavoisier, lékař a fyziolog I. P. Pavlov.


Magda Vášáryová uspěla nejen jako herečka, ale též jako politička a diplomatka

Bývají i skvělí herci – Jana Hlaváčová, Magda Vášáryová, Ladislav Frej, Jiří Lábus, operní pěvci – Ema Destinnová, Magdalena Kožená, hudebníci – George Gerschwin, rocker Mick Jagger, stálice country hudby Johny Cash, spisovatelé – G. B. Shaw, Victor Hugo, Henry Miller, Tennessee Williams, Betty MacDonald.

Jako u každé z předchozích osmiček i mezi lidmi narozenými 26. dne v měsíci, najdeme významné podnikatele a průmyslníky. Např. Alfred von Krupp, nazývaný dělový král. Nebo Willy Messerschmitt, který vyvinul nové typy bezmotorových, motorových a tryskových letadel, stíhací letouny i první sériově vyráběné letadlo s raketovým pohonem.


Herečka Jiřina Jirásková

Laskaví, ale i mstiví

Lidé s touto energií mívají zájem o druhé, chtějí svému okolí přinášet klid, bezpečí, jistoty. Jsou otevření a vstřícní, umí se starat o druhé a být laskaví. Hledají řešení a pozitivní východiska. Proto nesnesou nepochopení svých záměrů a odpor. Ztrácí tak sebedůvěru. Těžko pochopí, že jejich záměr nemusí být shodný s potřebami druhých.

Dovedou se mstít, agresivně reagovat, dělat nátlakové akce a psychicky deptat. Proto je mezi nimi hodně diktátorských a neústupných vůdců: rumunský dogmatický komunista Nicolae Ceauşescu, zástupce Hitlera v NSDAP Rudolf Hess, čínský diktátor Mao Ce-tung, bývalý slovenský prezident Vladimír Mečiar.

Vůdcovská energie

Na závěr chci ukázat zajímavou numerologickou mřížku zakladatele moderní francouzské poezie, propagátora avantgardního výtvarného umění Guillauma Apollinaira. Narodil se 26.8.1880.

6
2 8888
1

V jeho mřížce na první pohled zarazí velké množství osmiček, to dává člověku energii výstřední, expresivní, vášnivou, výrazný smysl pro detail. Jestliže lidé tuto energii dovedou zkrotit a dát ji smysluplný směr, vypracují se ve zvoleném oboru k dokonalosti.


Guillauma Apollinaira portrétoval Maurice de Vlaminck v roce 1903

Tak i v případě tohoto básnického experimentátora, hledače nového pojetí poezie, který se snažil asociativně spojovat různé roviny vnímání a témat, měla energie vícečetných osmiček jasné nasměrování.

Přes krátký život tohoto básníka, jeho osobnost výrazně ovlivnila uměleckou sféru nejen své doby. Vůdcovská energie se v tomto případě uplatnila vůdcovstvím myšlenek.

Příštím pokračováním zakončíme čísla dne – na řadu přijde poslední číslo: devět. Konečně se dočkají narození 9., 18. a 27. dne v měsíci.

Nicméně náš seriál nekončí, už se můžete těšit na čísla životních cest nebo chcete-li čísla osudů.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Alain Delon, Tomáš Baťa či Al Capone – prototypy osmičkářů

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci