Miss Jitka Nováčková uvařila spolužákům čočku

4.8.2011 00:00   |   Společnost
Česká Miss 2011 Jitka Nováčková o prázdninách nezahálí. Celý červenec se věnovala studiu herectví na New York Film Academy a přitom za velkou louží zdokonalovala svou angličtinu.

miss nováčková

Své nově nabyté jazykové a herecké vzdělání bude moci uplatnit záhy - na prestižní mezinárodní soutěži krásy Miss Universe. Do brazilského Sao Paula odlétá osmnáctiletá blondýnka již za dva týdny.

Krása těla i ducha

Posláním jediné národní soutěže krásy Česká Miss je vybrat dívku nejen krásnou, ale také vzdělanou a dále se na jejím rozvoji podílet. Jednou z výher pro letošní vítězku bylo proto také stipendium na prestižní herecké škole New York Film Academy, kterou věnovala Nadace Zdeňka Bakaly.

„Nadace Zdeňka Bakaly poskytuje talentovaným studentům finance na studia na prestižních školách. Podpořili jsme už řadu studentů a letos na podzim vybereme další. Naši stipendisté jsou chytří, zajímaví, odhodlaní, plni energie a snahy angažovat se pro druhé. Těším se na to, jak se bude jejich život a kariéra vyvíjet v budoucnu, stejně jako se těším, jak Jitka zúročí svůj měsíční pobyt na filmové akademii," uvedla Michaela Maláčová, předsedkyně správní rady.

Nakoukla do filmu

Na to se ostatně těší i čerstvá absolventka New York Film Academy Jitka, kterou v následujících dnech čeká focení kampaně nového ročníku České Miss.

KRÁLOVSKÉ SVATBY

V Londýně byl hvězdou kloboučník
Věčný starý mládenec z Monaka se ženil
Brali se sportovci Zara a Mike

„Mám za sebou hodiny praktických cvičení i herecké teorie. Nejrůznějšími monology a dialogy jsme zdokonalovali nejen projev, ale vyzkoušeli jsme si také práci tzv. crew, pomocníků u filmu jako jsou klapka nebo scriptka, nebo průběh běžného amerického castingu,“ popisuje nadšeně Česká Miss 2011, která byla ve třídě jediná bez předchozích hereckých zkušeností. Přesto mezi spolužáky rychle zapadla a stali se z nich přátelé.

Konec obrečela

„Musím přiznat, že jsem konec kurzu obrečela. Už jsem se ale se dvěma spolužačkami domluvila, že je navštívím. Jedna bydlí ve Vídni, takže to budu mít kousek, ale za druhou poletím až do Austrálie,“ plánuje Jitka, která se se spolužáky rozloučila ve velkém stylu.

„Všechny jsem pozvala na slavnostní večeři na kolej a uvařila jim českou klasiku - čočku s vejcem a uzeným,“ uzavírá.

zpt, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Česká Miss

Přečtěte si také


Diskuse: Miss Jitka Nováčková uvařila spolužákům čočku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci