Co skrývá pětka u Karla Gotta nebo Freddieho Mercuryho

19.6.2011 00:30   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Karla Gotta, Freddie Mercuryho, či Helenu Sukovou a možná i vás spojuje pětka. Právě o ní další pokračování naší Školy numerologie.

škola numerologie

Český slavík i legendární rockový zpěvák (oba na titulním snímku) či skvělá tenistka se narodili v pětkové dny tj. 5., 14., 23. dne v měsíci.

Číslo pět leží uprostřed řady čísel 1-9 a v numerologické mřížce (o ní si přečtěte zde) je umístěno přesně v jejím středu. Tato středová poloha vůči ostatním číslům dává pětce pozici jakéhosi „pozorovatele“.

Díky tomu, že se pětka jako jediné číslo v numerologické mřížce „dotýká“ okolních čísel, které ji obkružují jako věnec, dokáže pětka tato čísla a jejich schopnosti propojovat. Asi jako telefonní spojovatelka, která propojuje různé lidi s různými povahami.

Lidé s pětkou jako dnem narození díky tomu umějí vnímat vše okolo všemi pěti smysly dohromady a tento vjem srdcem prožít. To je vybavuje zvláštní citlivostí, velkou vůlí a odhodláním.

Jací jsou „pětkoví“ lidé?

Obecně bývají lidé narození v „pětkovém dni“ odhodlaní, odolní a vytrvalí, ale také plaší, vnímaví s velmi citlivým nitrem. Směřují často za svými cíli, které se mnohdy mohou zdát ostatním jako bláznivé či příliš dobrodružné. Občas mohou zatoužit po něčem zdánlivě nedosažitelném a mají v sobě obrovskou sílu a odvahu za tím jít. Jakmile si ale sáhnou na právě dosažený předmět své touhy, obvykle o něj pomalu ztrácí zájem a zase se ženou za něčím dalším.


Spisovatel Umberto Eco

Energie pětky je také vůdcovská. Ve svém konání pětkoví lidé nesnášejí omezení, zákazy a kontrolu. Buďto začnou prosazovat svojí vůli proti všem nebo jednoduše odejdou, ať si ostatní poradí, jak chtějí. Někdy proto jejich jednání může vypadat jako málo zodpovědné, ale oni už jsou prostě takoví. Svůj pocit svobody si totiž často cení víc než vztahy s okolím.

Nesnášejí nudu

Z toho všeho je jasné, že lidé s číslem dne pět, mají v sobě dynamickou a nestálou energii. Mohou stále někam pospíchat, rozmělňovat se ve spoustě různých činností, které je zajímají a baví. Pak ale nic nedokončí. Nebo dosáhnou svých cílů a pak znenadání předají řídící žezlo druhým a sami začínají někde jinde, klidně i v jiném oboru, s novými lidmi a úplně od začátku.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Nesnášejí nudu, rutinu a omezování. Mají rádi risk a trochu nebezpečí. Proto je baví i svět velkých peněz, který jim může poskytnout stejně vzrušení jako dobrodružné výpravy či let do vesmíru.

Lidé s číslem dne pět se snadno pro něco nadchnou. Mají v sobě kouzlo osobnosti, kterým umí přesvědčit druhé o tom, jak je jejich plán či cíl úžasný. Jsou tvrdohlaví a paličatí. Díky velmi senzitivnímu vnímání prožívají vše intenzivně. Často si nevědí sami se sebou rady. Děsí je vlastní nitro a představa, že by si měli v klidu sednout a přemýšlet o sobě. Jsou plni rozporů a emocí, citů a vůle. Všem okolo rádi a rychle pomohou. Před sebou ale utíkají.


Prezident Václav Havel

Z toho důvodu se jejich životní styl stává neuspořádaný, zmatený. Mohou propadat strachům a obavám. Paradoxně se pak stávají závislí a nedůslední, zasnění a uzavření. Nahromaděná a neventilovaná energie dělává z těchto lidí pěkné vzteklouny.

Den narození 5. - vnímavost

Energie lidí narozených pátého dne v měsíci se nesčítá z žádných jiných energií. Dává proto svým nositelům schopnost bezprostředně vnímat a pozorovat vše ve svém okolí. Jsou to lidé otevření a přístupní všemu novému, pokroku a změně. Rádi komunikují se svým okolím, rádi se stýkají s mnoha lidmi a vyhledávají zábavu.

Potřebují také zaměstnávat své myšlení stále něčím novým a přemýšlet nad různými tématy. Snaží se přijít na kloub každé záhadě. Bývají dobrými novináři či spisovateli jako např. Guy de Maupassant, Henryk Sienkiewicz, Jean Cocteau, Umberto Eco, Artur Hailey.

Člověk narozený 5. dne v měsíci mívá široký intelektuální záběr, často s prvky mysticismu až utopie - František z Assisi, Thomas Campanella, Karel Marx. Sílu vůdcovské energie „pětky“, její odhodlání a vůli můžeme pochopit na příkladu prezidenta a zároveň filozofa a dramatika Václava Havla.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Přelétaví i šokující

Stejně jako ostatní pětky i lidé narození 5. dne v měsíci mohou mít snahu se někdy vyhýbat přílišným závazkům. Se zvyšující se mírou zmatku, narůstají i jejich obavy a snižuje se schopnost komunikace. Proto mohou být nestálí, přelétaví, vybíraví.

Jak si svou vlastní a osobitou cestu může člověk narozený 5. zvolit vykresluje příklad kontroverzního zpěváka, šokujícího svým dílem i životním stylem, kterým se snaží podle svých slov „bojovat proti lžím a falešné morálce“ – Marylin Manson (vlastním jménem Brian H.Warner).

Lidé narození 5. Bývají skvělí sportovci, kteří mají výdrž a rychlé reakce. Za celou řadu jmenujme portugalského fotbalistu Cristiana Ronaldo, kanadský hokejista Mario Lemieux.


Zpěvák Freddie Mercury

Jaké může mít člověk narozený 5. dne v měsíci kouzlo osobnosti a nespoutanou dynamiku dokazuje rockový zpěvák Freddie Mercury, který se narodil 5.10.1946:

6 9
5
11 4

Den narození 14. - cílevědomost

Lidé narození 14. dne v měsíci mají svojí „pětkovou energii“ složenou. Číslo jedna dává vůdcovské a nespoutané pětce další nezávislou energii. Přidává se k tomu realizačně schopná a organizující čtyřka. Ta potřebuje mít určitý řád a jistotu. Pětka je ale energie, která se omezovat nechce. Proto se stává, že lidé narození tohoto dne mohou bojovat sami se sebou.

Napětí, které tímto rozporem vzniká, činí jejich povahu vznětlivou a vzteklou. Jestliže nemají dost sebejistoty (což může způsobovat čtyřka ve dni narození), jsou naopak pohodlní, vyčkávají, brání se změnám.

Když si jsou jistí svým přesvědčením, jsou schopni realizovat své nápady a plány. Nejvíc ze všech „pětek“ stojí rovnýma nohama na zemi. Touží po jistotách a rádi se zabezpečují. Rodinné zázemí bývá pro ně důležité. Jestliže jim někdo ublíží, dovedou to prožívat velmi emocionálně a těžko zapomínají.

Vůdci s nápady

Z lidí narozených 14. dne v měsíci mohou být dobří vůdci, kteří umí realizovat své nápady jako např. „náš Otec vlasti “ Karel IV. a jeho stejně schopný bratr Zikmund Lucemburský, také panovník evropského formátu, byť byl v Čechách nenáviděný.


Revolucionář Ernesto Che Guevara

„Pětkové“ nadšení a ideály, zodpovědná práce filosofa a lékaře Alberta Schweitzera mu vynesly Nobelovu cenu míru. Jestliže člověk narozený 14. podlehne negativním aspektům své vibrace, pak se z něj stává větší či menší diktátor. Příklad? Tak např. Francois Duvalier, Auguste Pinochet či Ernesto Che Guevara.

Dobrodružnou povahu lidí narozených 14. dne v měsíci dobře ilustrují přírodovědec a cestovatel Alexander von Humboldt nebo cestovatel a hledač důkazů existence mimozemských civilizací Erich von Däniken či proslulý český cestovatel a publicista Miroslav Zikmund.

Šťastní a úspěšní

Šťastnou kombinaci pětkové energie, která chce dělat, to co jí baví, dělat to srdcem, procítěně, v případě narození 14. propojenou díky energii čísla 4 se schopností toto nadšení prodat a realizovat mají i dvě z našich pěveckých popových hvězd - Karel Gott a Michal David. Míru úspěšnosti této kombinace dokazuje třeba i podnikatelský fenomén Donald Trump.


Fyzik Albert Einstein

Myšlenkovou jasnost, šířku a hloubku poznávání, tak typickou pro pětku, si můžeme ukázat na myšlenkovém potenciálu tvůrce teorie relativity Alberta Einsteina, narozen 14.3.1879. Jeho numerologická mřížka:

3 9
5 8
11 4 7

Den narození 23. – samostatnost

Lidé narození v tento den jsou velmi citliví a potřebují mít na rozdíl od předcházejících „pětek“ pevný citový vztah k druhému člověku. Jejich energie je značně složitá a rozporuplná. Je to tím, že vedle sebe stojí dvojka a trojka. Dvojka potřebuje pochopení a tíhne k pasivitě, vzhledem k potřebě citů se i dobrovolně omezí, podporuje intuici a toužení.

Trojka je aktivní a bystrá a společenská, kritická, ale také idealistická a vizionářská, svérázná. Z tohoto spojení vzniká výsledná „pětková energie“, která potřebuje mít volnost, svobodu bez omezení a navíc vše intenzivně prožívá srdcem, jako ostatně každý s číslem dne 5. A už je tu rozpor.

Lidé narození 23. dne v měsíci jsou totiž přesvědčeni a všem naznačují, že chtějí být volní a neomezovaní, ale ve skrytu duše chtějí svou „nezávislost“ sdílet s někým druhým.

Problematičnost umocňuje i komplikované myšlení. Mezi sebou se propojuje „dvojkové“ myšlení intuitivní a citové s bystrostí a racionálním uvažováním „trojky“.


Písničkář Karel Plíhal

Výsledkem je vysoce vnímavá a rozumová bytost, která se ale v citových problémech a sama v sobě těžko orientuje. Občas je z ní snílek, který myšlenkově pluje někde v oblacích nebo nechce za nic brát zodpovědnost, nic chápat a chová se jako nevyzrálé dítě.

Dobří pracanti

Lidem narozeným 23. dne v měsíci se většinou dobře daří v práci. Tam mívají jasno, protože tam nemusí řešit žádné citové problémy. Dovedou být schopní, uplatňovat svou širokou šíři talentů, jiskřit svým šarmem, komunikovat, navazovat spoustu společenských vztahů. Ve svém soukromí ale těžko dokážou řešit své problémy a utíkají zase do práce. To tak dlouho, dokud se úplně nevyčerpají. Stále hledají další partnery a očekávají, že ti jim přinesou kýžený klid. Trvá jim dlouho, než pochopí, že klid si musí dopřát sami.

ČAKRATajemství kamenů:

JAK PŮSOBÍ NA ČAKRY

Myšlenkový potenciál a rozsah lidí narozených 23. je široký, nezáleží na typu činnosti. Jako každá pětka i číslo 23 tíhne k vědění a zkoumání všeho druhu. Ve stopách Einsteina šel autor kvantové teorie Max Planck, konstruktér raketových nosičů Werner von Braun.

Průkopníkem v otázkách sexuologie, jehož práce otevřely cestu květinové revoluci 60.let minulého století byl Alfred Ch. Kinsey. Dalším představitelem neobvyklé oblasti zkoumání je Jean-Francois Champollion, který rozluštil egyptské hieroglyfické znaky.

Básníci a sportovci

V oblasti spisovatelské a hlavně básnické často dosahují narození 23. velkého věhlasu – příkladem může být alžbětinský básnící dramatik William Shakespeare, český básník a nositel Nobelovy ceny Jaroslav Seifert, textař, novinář a podnikatel Michal Horáček, poetický písničkář se smyslem pro humor Karel Plíhal. Zajímavou poetiku a krásu češtiny ve svém díle uchoval Vladislav Vančura.


Tenistka Helena Suková

Jako ostatní pětky, tak i ta složená z 2 a 3 má v sobě velký potenciál odolnosti a výdrže, proto mezi zrozenci v tento den je opět řada sportovců – francouzský fotbalista Zinedine Zidane, tenisté Petr Korda, Helena Suková, Nicole Vaidišová, Daniela Hantuchová, Francesca Schiavone.

Nenechají se odradit

Jak vysoce si cení člověk narozený 23. svého partnera, kterého opravdu miluje, a na druhou stranu, jak se nenechá omezovat ve své svobodné volbě, si můžeme ukázat na příkladu britského krále Eduarda VIII., který krátce vládl před druhou světovou válkou Velké Británii.

Tento panovník se raději vzdal trůnu ve prospěch bratra Jiřího (otce současné královny Alžběty), aby se mohl oženit s rozvedenou Američankou Wallis Simpsonovou. Eduard VIII. se narodil 23.6.1891:

3 6 9
2 5 8
11

Jak vidíte, v jeho mřížce jsou roviny: myšlení, empatie, vášně a odhodlání (ty vznikají doplněním pětky ze součtu čísel ve dni narození). Z rozložení energie v této mřížce se můžeme snažit pochopit jeho myšlení: Lidé s dvojkou jako prvním číslem ve dni narození nemají rádi dlouhodobý stres.


Anglický král Eduard VIII.

Rovina vášně zase způsobuje, že člověk nechce dělat kompromisy a má černobílé vidění. Rovina odhodlání dodává energii jít za svým a prosazovat svojí vůli. Rovina empatie umožní začínat znovu a přináší mj. uvědomění vlastních potřeb. To vše završuje vůle, odvaha a nezávislost čísla dne 5. Vzhledem k těmto faktům můžeme tušit proč se Eduard VIII. rozhodl tak, že tehdy silně šokoval své královské okolí i svůj „lid“.

Může vás zajímat: kopretina

KVĚTINOVÝ HOROSKOP

Dokáží vnímat srdcem

Ať už je „pětkový člověk“ jakýkoli, vždy dokážou vnímat druhé srdcem tak, jak to jiní neumějí. Proto se do nich učme. A protože jsme na začátku řekli, že pětka leží uprostřed řady základních numerologických čísel 1 – 9, znamená to, že jsme se dostali už do druhé poloviny.

A příště? To se mohou těšit ti, kteří se narodili 6., 15. nebo 24. dne v měsíci a mají tedy společné číslo dne šestku. Tito lidé obvykle podléhají romantické a rozporuplné energii čísla šest.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Co skrývá pětka u Karla Gotta nebo Freddieho Mercuryho

Freddie Mercury

7.4.2022   |   19:56   |   od: AMATA
Děkuji za zajímavý článek,chci jen upozornit Freddie Mercury se narodil 5.9.1946
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 7. 4. 2022 19:56
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci