Bojovnice Valérie Zawadská sama bojuje o život

12.12.2010 02:30   |   Společnost
Nenechám se vyloučit ze své životní role, vzkazuje Valérie Zawadská na bannerech, které potkáváte na našem webu. Jenomže právě nyní sama protagonistka bojuje o život.

Valerie Zawadská

Herečku a naši dlouholetou nejlepší filmovou a televizní dabérku, která se aktivně zapojila do kampaně proti rakovině tlustého střeva, v těchto dnech skolil zánět slinivky a je v péči lékařů Motolské nemocnice.

Valérie Zawadská (52) je umístěn na jednotce intenzívní péče. Zánět slinivky břišní je totiž velmi závažným a bolestivým onemocněním, které často vzniká tím, že žlučový kamínek ucpe společný vývod slinivky a žlučovodu. Dochází pak k podráždění slinivky, které může skončit právě těžkým, život ohrožujícím zánětem. Jak silně bude zánět probíhat a jak se bude situace vyvíjet, zatím nedokáže nikdo předem určit.

Nemoc na dlouhý čas

Podle posledních zpráv se herečka a matka dvou synů (12, 14) po silných bolestech, se kterými lékaři mohou bojovat jen utišujícími prostředky, probírá a začíná komunikovat.

Dodejme, že u mnoha případů náhlého zánětu slinivky břišní se nepodaří odhalit vyvolávající příčinu. Ale je jisté, že každý další zánět už přímo kriticky ohrožuje pacientův život a tak se postižený musí hlídat. Nejen kontrolovat svoje stravovací návyky, ale zakázaný je jakýkoli alkohol a stres.

rav
Foto: valeriezawadska.wz.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Bojovnice Valérie Zawadská sama bojuje o život

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci