Jana Paulová se zranila při představení

1.12.2010 15:30   |   Společnost
Premiéru hudební komedie Láska naruby v pražském Divadle Kalich zrušilo zranění. Herečka Jana Paulová (55) se přímo z jeviště dostala do péče lékařů.

paulová

Na předpremiéře v Českých Budějovicích se pod protagonistkou díla Jakuba Nvoty prolomil dřevěný stůl. Při pádu jí třísky pronikly do oka a ke slovu musela přijít lékařská péče i nucené volno.

Ačkoli Jana Paulová chtěla i s nepříjemným zraněním chystanou premiéru odehrát, vedení divadla ji o dva měsíce odložilo. Podle mluvčího scény Jaroslava Panenky se oficiální premiéra nově uskuteční až začátkem února.

V hlavní takzvané kalhotové roli, kdy Jana Paulová hraje muže, bude jistě zářit. Napovídaly tomu právě předpremiéry, v nichž upoutávala svým výkonem.

Hrát by bylo nefér

Producent a ředitel divadla Michal Kocourek řekl, že o změně premiéry příliš neváhal kvůli nárokům, jaké inscenace na Paulovou klade.

"Jana v podstatě neopustí jeviště. Bylo by tedy necitlivé vůči ní i poněkud nefér vůči divákům nechat takto indisponovanou herečku vystupovat," vysvětlil Kocourek.

Autor, slovenský režisér Jakub Nvota, v komedii vypráví příběh neúspěšné umělkyně Viktorie, jíž se nedaří v osobním ani profesním životě. Štěstí se na ni usměje až v podobě nabídky, která má jednu zvláštní podmínku: aby získala angažmá, musí předstírat, že je muž.

Lásku naruby psal Nvota přímo pro Janu Paulovou. Vedle ní se v hudební komedii objeví Dalibor Gondík, Bohumil Klepl, Pavel Zedníček, Zbyněk Fric a Radka Filásková. Písničky k inscenaci jsou dílem manžela Jany Paulové, známého jazzmana Milana Svobody, který je nahrál s Pražským Big Bandem.

op, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Divadlo Kalich

Přečtěte si také


Diskuse: Jana Paulová se zranila při představení

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci