Prázdné roviny, aneb Když chybí 1-2-3

16.11.2010 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Je zajímavé zjistit, co spojuje nositele Nobelovy ceny Jaroslava Heyrovského, fotbalistu Patrika Bergera a Fidela Castra. Věru Chytilovou a Karla IV. A jak jste na tom vy?

numerologie

V předcházejících dílech naší Školy numerologie jsme zvládli roviny zaplněné čísly a také i některé číselně prázdné. V tomto díle se budeme zabývat významem svislých prázdných rovin.

Víme, že nezaplněné roviny jsou stejně důležité jako jejich plné formy a jen zopakuji, že energie prázdného políčka bez čísla je mnohdy silnější a jakoby naléhavější než je energie políčka vyplněného. Což v rovině, kde se násobí efekt tří políček vedle sebe, může mít o to dramatičtější dopad.

Jde o to, že prázdné linie představují volný prostor, abychom se mohli ve větších celcích lépe soustředit na plnění svých životních výzev a životních úkolů. Prázdné políčko naznačuje to, co se konkrétně máme učit. Ale prázdná rovina ukazuje volný směr našeho pohybu, nutný životní růst.

V minulém díle jsme udělali tak trochu odbočku a pootevřeli jsme dveře vhledům za hranice času a dopustili jsme se malých prognóz pro nové tisíciletí. Tímto pokračováním na to trochu navážeme. Protože i dvě ze svislých rovin jsou v tomto tisíciletí po dlouhé době novinkou.

Rovina Saturnu: Jiří Menzel i Michail Gorbačov

Prázdná svislá rovina, v minulých i následujících stoletích dost běžná, sleduje linii čísel 4-5-6.

3 6
2 5
1 4

Jde o rovinu Saturnu a její název je podle planety, která je v astrologii vnímána jako symbol „Velkého učitele“. Tato rovina totiž učí své majitele trpělivosti a vytrvalosti. Vystavuje je různým zkouškám a přináší někdy i tvrdé zážitky a příležitosti. Touto cestou nutí vyrovnávat se se životem. Jakmile člověk pochopí, jak obstát a jak najít rovnováhu, nabídne Saturn slávu a moc. Je to ale zase jen další zkouška...

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Tato rovina se najde u mnoha významných státníků a politiků - Michail Gorbačov (*2.3.1931), Indíra Gándhíová (*19.11.1917), Richard Nixon (*9.1.1913), Fidel Castro (*13.8.1927). Stejně tak rovinu Saturnu mají lidé, kteří jsou slavní svými skutky – sir Edmund P. Hillary (*20.7.1919), novozélandský horolezec, který jako první zdolal vrcholek Mont Everestu nebo český držitel Nobelovy ceny za literaturu básník Jaroslav Seifert (*23.9.1901). Jeho mřížka vypadá takto:

3 99
2
11

I další český nositel Nobelovy ceny, fyzik a objevitel polarografické metody Jaroslav Heyrovský (*20.12.1890), měl rovinu Saturnu. Ta ovlivňovala i jiného významného českého vědce, objevitele kontaktních čoček, chemika Otto Wichterleho (*27.10.1913).

Řadě sportovců dodává tato rovina sílu a směr - například tenistce Martině Hingisové (*30.8.1980), fotbalistovi Patriku Bergerovi (*10.11.1973). O tvrdém i blahodárném vlivu roviny Saturnu by jistě mohla nafilmovat krásný film Věra Chytilová (*2.2.1929) nebo držitel Oskara Jiří Menzel (*23.2.1938).


Patrik Berger

Následující rovina jsou v tomto století novinkou. Svislá prázdná rovina, jejíž vliv nemohl pocítit nikdo celé tři století se nese název

Rovina oddanosti věci: Newton a Jiří z Poděbrad

Tato rovina znamená absenci čísel 7-8-9. Vyjadřuje schopnost plně podřídit sama sebe určitému cíli.

3 6
2 5
1 4

Nese sebou vůdcovské schopnosti, přístupnost všemu novému, ale i nepochopení od druhých, protože tato rovina umožňuje předbíhat vlastními názory svou dobu. Lidé s rovinou oddanosti věci jsou schopní uskutečňovat svůj sen a dávat svou energii do služeb lidstva. Děti s touto rovinou se už rodí, ale je ještě příliš brzy na to, abychom mohli něco zobecňovat. Na jejich činy svět zatím teprve čeká.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Naposledy se takoví lidé rodili před rokem 1700. Rovinu oddanosti věci má například ve svém datu narození matematik a fyzik Isaac Newton (*25.12.1642), který má takto obsazenou mřížku:

6
222 5
11 4

Další významné osobnosti s touto rovinou – filosof Baruch Spinoza (*24.11.1632), zakladatel anatomie Andreas Vesalius (*31.12.1514), astronom Tycho de Brahe (*14.12.1546), zastánce heliocentrismu Galileo Galilei (*15.2.1564), dramatik William Shakespeare (*23.4.1564) a také „vizionář“ Nostradamus (*14.12.1503).


Karel IV.


Z českých osobností měly rovinu oddanosti věci například obhájce českého jazyka a kultury v pobělohorské době Bohuslav Balbín (*3.12.1621), představitel českého humanismu Jan Blahoslav (*20.2.1523), český přírodovědec Tadeáš Hájek z Hájku (*1.10.1525). Také řada významných českých panovníků má tuto rovinu – Karel IV. (*14.5.1316) a jeho syn Václav IV.(*26.2.1361), husitský král, sjednotitel rozvrácené země po husitských válkách Jiří z Poděbrad (*23.4.1420), první Habsburk na českém trůně, energický, cílevědomý zakladatel středoevropské habsburské říše Ferdinand I. (*10.3.1503).

Když chybí 1-2-3

Pro pořádek je potřeba se zmínit o rovině, kde chybí linie čísel 1-2-3 a která ani nemá své pojmenování. Jde o rovinu, s níž měli zkušenost lidé před počátkem 2.tisíciletí, tedy např. svatý Václav a jeho bratr Boleslav, jejich babička dnes svatá Ludmila a jejich ambiciózní tvrdá matka Drahomíra, jeho otec Vratislav, či děd Bořivoj, všechna slavná knížata Velké Moravy, svatý Prokop, krotitel démonů a ďábla….

Jejich data narození jsou zahalená jak závojem staletí, tak i úpravami kalendářů…lze tedy jen odhadovat, jaké dary a poslání lidé díky této rovině mohou v sobě mít. To se ale také v praxi nedozvíme, protože zrozenci s touto rovinou se začnou rodit až v 5.tisíciletí (tedy až se začne na začátku letopočtu psát číslice 4).


Svatý Václav

Míří k vyšším cílům

Můj „odhad“ na téma prázdné roviny 1-2-3 je sice troufalý, ale typuji, že jde o lidi, kteří jsou ochotni mířit k vyšším cílům a duchovním hodnotám podřídit své vztahy i obětovat sami sebe i své blízké pro nějaký naprosto idealistický cíl, který se ukáže jako správná idea až za mnohem dlouhou dobu. Mohou být extrémně soustředění na svůj cíl, jít si za ním jasně s obrovskou energií, ale také bezohledně. Mohou mít problém ve vztazích, s uvědoměním si vztahových hodnot.

Napadá mě, že právě doba, kdy tito lidé žili, vyžadovala takové oběti, aby se z člověka, ve kterém převládalo víc zvíře, mohl stát člověk věřící v něco vyššího a nejen pohanského, obětující se nejen pro své blízké, ale pro lidstvo a jeho vývoj, pro rozvoj vzdělanosti. Byla to doba svatých, prvního rozmachu křesťanství, stěhování národů, hledání životního prostoru, zapomnění na antickou vzdělanost, plná krutosti a násilí.

V příštím pokračování naší Školy numerologie uzavřeme cyklus o rovinách, čekají nás totiž už jen prázdné roviny diagonální.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také
 
 

Diskuse: Prázdné roviny, aneb Když chybí 1-2-3

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci