Zpěvák Jiří Zonyga ztratil hlas. Pak se opil a je fit

6.9.2010 00:00   |   Společnost
Zpěvák Jiří Zonyga (45) přišel o hlas. Navíc nedbal rad hlasové pedagožky, aby nepil a nekouřil. Ale hlas mu najednou zase funguje.

Zonyga

"Měl jsem koncert, pak pouťovou slavnost a hrál jsem ještě v Brně se symfonickým orchestrem. A na Špilberku jsem si v jedné písničce hodně zařval a ztratil hlas," vysvětlil Jiří Zonyga.

Zonyga… a hlas najednou naskočil

Hlasová pedagožka Jana Nováková mu nařídila klid, zakázala pít i kouřit a poradila dát si zábal na krk. Avšak Jiří Zonyga udělal pravý opak – s kolegy z pražského Divadla Kalich šel pít do pozdních nočních hodin. Ani se pořádně nevyspal... a hlas mu kupodivu opět naskočil.

Úrazy se Jiřímu Zonygovi nevyhýbají. Během zkoušek muzikálu Robin Hood si rozřízl nohu, když padal z kulisy, jindy se zase na jevišti poranil, když špatně přeskočil kládu. A zcela nedávno ho při zkouškách jeden ze spoluúčinkujících nechtěně uděřil mečem.

Taneční mé dcery? Katastrofa!

Nedávno Jiří Zonyga sklidil úspěch i v jiné kategorii, než je zpěv. V pražském klubu Solidní nejistota, kam se vypravil s kolegy po zkoušce muzikálu Robin Hood, ho tanečnice vytáhly na parket a nikdo údajně netušil, co se bude dít. Jiří hodinu neopustil plac a tančil pořád a na všechno.

Ve svém živlu byl, když hráli rockové skladby od Guns N' Roses, Bon Joviho či od Deep Purple.

„Umím krok sun krok. Dokážu se točit jen doprava, ale doleva už nikoliv. Když jsem před pár lety s dnes již dvaadvacetiletou dcerou absolvoval taneční, byla to katastrofa," svěřuje se rodák z Lanžhotu.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Zpěvák Jiří Zonyga ztratil hlas. Pak se opil a je fit

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci