Pojistka na přepážce nebo přes internet?

17.5.2010 00:00   |   Peníze - POJIŠTĚNÍ
Paní Tereza se rozhodla vyřídit si pojištění přímo v pobočce pojišťovny, kterou jí kamarádka Lída doporučila jako vynikající. Vydala se tedy o polední pauze sjednat smlouvu.

rozbité sklo

První, co ji doslova rozladilo, byla skutečnost, že stejný nápad mělo mnoho dalších lidí. V hale pojišťovny bylo takřka k prasknutí.

Spěch není dobrým rádcem

Když se Tereza konečně dostala na řadu a požádala paní u přepážky, aby jí vysvětlila její možnosti, snesla se na ni sprška informací, kterou v tom zmatku ani nestačila vnímat. Hlavu měla jako včelí úl a jednotlivé výhody moc nechápala.

RonovskýPojištění přes internet je opravdu
jednoduché, navíc i rychlé
a nemusíte vůbec nikam chodit.


PAVEL RONOVSKÝ, jednatel společnosti
Top-Pojištění.cz

Navíc při tom netrpělivě stále pokukovala po hodinkách, protože na celé jednání jí vůbec nestačilo jejích „ukradených“ třicet minut pro oběd. A šéf v práci bude mít zase spoustu řečí... Už neměla čas se moc rozmýšlet. Nakonec tedy přijala rady pracovnice pojišťovny a vyplnila s ní všechny potřebné údaje.

Doma z toho byla hádka

To nejhorší však Terezu nakonec čekalo až doma. Manžel si totiž celou smlouvu v klidu prostudoval a zjistil, že vybrala dost nevýhodně. Stačilo mu něco málo kliknutí na internetu. Pěkně se pak kvůli tomu pohádali a večer byl definitivně zkažený. Přitom opravdu stačilo tak málo…

cestovní

Poučena vlastní chybou Tereza alespoň poradila na oplátku své kamarádce, ať si pojištění pro chystanou dovolenou raději vyřídí na webu. Bez stresů a hádek.

U kávy a v pohodě

Paní Lída si tedy uvařila kávu a zasedla k počítači. Nejprve zadala všechny své požadavky, pak je nechala šikovnou kalkulačkou porovnat a nakonec skutečně vybrala pojištění přímo ušité na míru rodinným dovolenkovým plánům.

Všechno jí trvalo pár minut a navíc obratem dostala do svého e-mailu veškeré potřebné dokumenty. Pro větší jistotu jí pak ještě pojišťovna vše zaslala poštou. A dokumenty skutečně do dvou dnů byly v její poštovní schránce.

Nakonec tedy naopak Lída Tereze směřovala velké poděkování, ale zároveň i omluvu za to, že jí předtím poradila osobně pojišťovnu navštívit. Tereza tím totiž ztratila zbytečně nejen čas, ale zejména možnost všechny výhody svého pojištění si v klidu promyslet a porovnat.

Lada Mašková

Přečtěte si také


Diskuse: Pojistka na přepážce nebo přes internet?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci