Karel Gott a Eva Urbanová na společné turné

25.4.2010 00:00   |   Společnost
Pětatřicetinásobný zlatý slavík Karel Gott a operní hvězda Eva Urbanová po dvanácti letech vyjedou znovu na společné koncertní turné.

Gott a Urbanová

Na podzim s koncerty navštíví podle tiskové zprávy zpěvákova manažera osm českých a slovenských měst. Zahájí 1. října v Pardubicích, následují Liberec, Karlovy Vary, Žilina, Ostrava, Brno, Bratislava a turné završí 6. listopadu v Košicích.

Od klasiky k heavy metalu

První dáma české opery a sólistka pražského Národního divadla sopranistka Urbanová by měla na turné představit stěžejní árie světového operního repertoáru a zazpívat i své oblíbené písně ze světa muzikálu, rocku a heavy metalu. Gott, s jehož nahrávkami se celosvětově prodalo 50 milionů desek, by měl uvést největší hity své padesátileté pěvecké kariéry. Společně chtějí zazpívat i několik duetů, které si připravili speciálně pro toto turné.

Gott a UrbanováZpěváky (na vedlejším snímku z přebalu společné desky Svátek svátků) bude doprovázet kapela Boom! Band pod vedením Jiřího Dvořáka. Dění na pódiu budou publiku na všech koncertech přibližovat tři videoprojekce na velkoplošných obrazovkách. Vstupenky na turné jsou již v obvyklých předprodejích.

České hvězdy

Karel Gott se drží na špici domácí pop music téměř půl století. S menšími přestávkami pravidelně vítězí v anketách nejpopulárnějších zpěváků; Zlatým slavíkem se stal poprvé v roce 1963. Loni obdržel od prezidenta Václava Klause vyznamenání Za zásluhy.

Urbanová patří už dvě desítky let k předním českým pěvkyním. Přitom se zpěv učila v 80. letech jen soukromě. Z amatérské rockové skupiny přešla v roce 1987 do Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni, odkud se vydala na cestu po českých i světových scénách včetně milánské La Scaly a Metropolitní opery v New Yorku.

rav, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Karel Gott a Eva Urbanová na společné turné

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci