Přichází rada Vacátko a jeho mordparta

11.4.2010 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Slavný krimiseriál Hříšní lidé Města pražského se skvělými hereckými výkony Jaroslava Marvana, Františka Filipovského, Josefa Bláhy a Josefa Vinkláře se vrací! Na ČT1 poprvé už 12.dubna.

Marvan a Vinklář

Rezervujte si tedy každé pondělí od 20 hodin. Ti starší zavzpomínají, mladší poznají jedno ze stěžejních děl zlatého fondu československé televizní tvorby. Navíc v nativním vysokém rozlišení.

Video
Případ lichého střevíce, Vacátko – J. Marvan a Bouše – J. Vinklář.

„Nový přepis černobílého filmového seriálu v HD kvalitě a jeho další obrazové korekce přinesou divákům podstatně ostřejší obraz s potlačeným šumem a světelně vyrovnané scény s lepším podáním v polostínech. Všem, ať mají televizor HD nebo starší televizor formátu 4:3, nabídneme klidnější obraz a vůbec daleko lepší obrazový vjem,“ upřesňuje Vít Charous, vedoucí archivu a programových fondů České televize.

Čtyřka proti galérce

Třináctidílný seriál Hříšní lidé Města pražského režíroval Jiří Sequens. „V případě prvního českého televizního krimiseriálu sáhla dramaturgie po výtečné literární předloze spisovatele Jiřího Marka, mapující dobu meziválečné Československé republiky. Markovy originální a rázovití členové Vacátkovy ´mordparty´ na straně jedné a kasaři i prostitutky pražského podsvětí na straně druhé znamenali pro diváky velmi zajímavý počin. Seriál nabídl prostor pro barvitý děj, napínavé zápletky," takto se píše o důvodu divácké obliby tohoto seriálu v lexikonu Seriály od A do Z (Jiří Moc, Edice ČT).

irt, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Česká televize

Přečtěte si také


Diskuse: Přichází rada Vacátko a jeho mordparta

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci