Sting chce zlegalizovat marihuanu

3.4.2010 00:00   |   Společnost
Zpěvák Sting (58) prohlásil, že Spojené státy by lépe užily peníze vynaložené na věznění uživatelů marihuany, kdyby je věnovaly na boj proti chudobě a globálnímu oteplování.

Sting

Na svém blogu Sting, vlastním jménem Gordon Summer, napsal, že lidé odsouzení za kouření marihuany jsou vlastně vězněni za chování, které nikomu neubližuje.

Válka proti drogám selhala

marjánka„Americká válka proti drogám selhala. A co je horší ? je to něco, co společnosti škodí. Obchod s drogami byl zatlačen do podzemí, v němž se daří násilí a zločinu. Na druhou stranu jsou tu lidé, kteří potřebují pomoc, ale nedostávají ji. A pak jsou tu osoby, které marihuanu potřebují z lékařských důvodů," napsal Sting.

Bývalý frontman skupiny Police vyzval své příznivce k podpoře Drug Policy Alliance. Je to aktivistická skupina, která se zasazuje o propuštění osob vězněných za nenásilné přečiny spojené s drogami.

Nerozumíš tomu!

Podle serveru FemaleFirst není překvapivé, že zpěvákovy poznámky vyvolaly velmi kritickou odezvu ze strany skupin bojujících proti drogám.

Mluvčí organizace DARE, jejíž členové chodí do škol učit děti o nebezpečí drog, o něm prohlásil: „Měl by se věnovat zpívání a neplést se do věcí, kterým nerozumí. Popové hvězdy, které přicházejí s tak nezodpovědnými prohlášeními, nám jen škodí."

Korzo

Přečtěte si také


Diskuse: Sting chce zlegalizovat marihuanu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci