Olympionik Magál zapálil stoh

30.3.2010 00:00   |   Společnost
Běžec na lyžích Jiří Magál (32), který získal na zimních olympijských hrách ve Vancouveru bronzovou medaili, trénuje už od pěti let. Teď váhá, jak dlouho ještě vydrží jezdit a přiznal, že jako malý byl pěkný raubíř.

Jiří Magál

"Ještě dva roky chci lyžovat určitě, ale jestli vydržím čtyři do dalších olympijských her? Byl bych samozřejmě rád. Ale to je ve hvězdách. Když o tom nebudeme mluvit, ať to nezakřikneme, myslím, že by mohla být medaile i z příští olympiády. Ale konkurence je obrovská…" řekl Magál.´

Magál nebyl premiant

Už v pěti letech ho přivedl k běhu na lyžích děda. Jako kluk měl Jirka ve škole nejraději dějepis a matematiku, ale žádný premiant prý nebyl. "Když jsem byl malý, dělal jsem klukoviny. Jednou jsem dokonce zapálil stoh, ale nebylo to nic velkého. Vyznamenání jsem měl naposled na konci osmé třídy," přiznal.

A kde si v Česku Jiří Magál nejraději zajezdí? "Nejlépe se mi jezdilo vždycky v Jeseníkách, ale teď se mi začínají hodně líbit Jizerské hory. Běžkařské tratě by se měly zlepšovat. Teď, co jsem viděl v Jeseníkách, bych řekl, že tam úprava běžkařských tratí občas vázne…," dodal olympionik.

Text a foto: Korzo

Přečtěte si také

Diskuse: Olympionik Magál zapálil stoh

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci