Kynychová brojí proti párkům, kachnu si ale dá

3.3.2010 00:00   |   Společnost
Cvičitelka Hanka Kynychová (41) vydala minulý týden svoji v pořadí již čtvrtou knihu Zachraňte si život. Ráda by teď trochu změnila směr a víc než cvičení se věnovala zdravé stravě. Začala proto bojovat proti uzeninám, kachnou prý ale nepohrdne.

Hana Kynychová

Už v této knize se populární cvičitelka zaměřila především na to, jak správně jíst. "Všechny moje knížky se točily kolem cvičení. Tentokrát jsem se ale poprvé snažila zprostředkovat lidem informace o tom, co všichni moji kolegové výživáři říkají, že výživa je základ a cvičení je až druhotná věc," říká Hanka.

Přestože je to trochu proti jejímu přesvědčení, snaží se to prý respektovat. "Jsem z toho sice vždycky trochu na mrtvici, ale opravdu je to tak. Dnes už je ten poměr 70 procent výživa a 30 procent cvičení," vysvětluje.

Salámy a párky jsou jí odporné

A kde má ona sama hranici, co je ještě dobré a co už ne? "Já mám tu hranici jasně danou. Párky tedy rozhodně nejím," říká kategoricky Kynychová. "

Když si přečtete jakýkoliv článek, který vyšel na internetu, je tam napsáno, jak se vyrábí. V tom buřtu není ani kousek masa. Je tam jen x kilo kůží, ze kterých je to udělané. Z toho se vám musí zvednout žaludek," říká rozčileně a dodává, že nedávno se jí podobný případ dokonce stal.

"Byla jsem v Podolí a viděla jsem, jak si tam pani pochutnává na salámu. K tomu prostě nemám co říct. Žijeme v roce 2010 a lidé si ještě stále kupují salám. Připadá mi to příšerné," tvrdí cvičitelka.

Text a foto: Korzo

Přečtěte si také


Diskuse: Kynychová brojí proti párkům, kachnu si ale dá

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci