Etzler byl čtyřkař, proto není lékařem

26.2.2010 03:30   |   Společnost
Herec Miroslav Etzler (45) je nejen vyléčený alkoholik, ale také se přiznal, že byl ve škole velmi špatným žákem. A proto se dal na herectví.

Miroslav Etzler

„Vždycky jsem obdivoval lékaře. Ale tím jsem se nemohl stát, protože jsem měl čtyřky z chemie, matiky, fyziky a trojku z chování," prozradil Korzu charismatický herec, hvězda novácké Pojišťovny štěstí, který jen na televizní obrazovce vytvořil téměř padesát rolí.

Brácha je výjimečný

Ve dvoudílném thrilleru Na vlky železa si teď zahrál postavu lékaře, gynekologa. „Být lékařem je pro mne v hierarchii povolání na prvním místě. Rád bych se jím stal, ale nebyl jsem toho prostě schopen. Byl jsem raubíř. Tak jsem nakonec vystudoval v Brně JAMU," vysvětlil Etzler.

Tomáš Etzler, ČT

Zato bratr Miroslava Etzlera Tomáš (na snímku) byl výtečným žákem. Brzy odešel z domova do Ameriky, léta pracoval v CNN, dokonce získal prestižní novinářskou cenu Emmy. Nyní pracuje jako zpravodaj ČT v Číně. „Brácha je výjimečný. Téměř dvacet let se nevídáme, jen jednou za čas. Sleduji ho na obrazovce jako zpravodaje, ale on mě na obrazovce sotva kdy viděl," myslí si Etzler.

Korzo
Foto: ČT a Korzo

Přečtěte si také


Diskuse: Etzler byl čtyřkař, proto není lékařem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci