Miroslav Krobot staví v novém filmu Dům

2.3.2010 00:00   |   TV a FILM
Miroslav Krobot, Táňa Medvecká, Ester Geislerová a debutující Judita Bartos začínají v těchto dnech natáčet nový film Dům.

Dům

Scénář snímku, jehož autorkou je slovenská režisérka a scénáristka Zuzana Liová, získal prestižní cenu Krzysztofa Kieślowského na Mezinárodním filmovém festivalu Cannes ´07, která je udělována nejlepšímu scénáristovi ze střední a východní Evropy.

Dům"Velmi si vážím toho, že pan Krobot a paní Medvecká přijali nabídku zahrát si v mém filmu. Jsou to profesionálové a vynikající herci, přesně zapadli do mojí představy rodičů hlavní hrdinky.

Stejně tak se těším na spolupráci s Juditou Bartos – mladou talentovanou herečkou, která ztvární hlavní ženskou roli," přibližuje obsazení filmu Zuzana Liová.

Nádherný úkol

Známého divadelního režiséra a herce Miroslava Krobota zaujal scénář filmu Dům na první pohled. "A nejvíce pak moje role Imricha. Tato postava je pro herce nádherný úkol. Navíc, dech beroucí exteriéry jsou pro příběh ´Domu´ přímo stvořeny. Je to prostě krása," říká Miroslav Krobot.

Film, jehož premiéra se připravuje na podzim příštího roku, vypráví příběh otce, který pro každou ze svých dvou dcer buduje dům. Do stavby projektuje všechny své sny a ambice, jež ztratil v době komunismu. Poté, co se rozkmotří a doslova vyžene z domu starší dceru, která ho "zklamala", soustředí veškerou sílu na budování domu pro mladší Evu.

Konflikt mezi generacemi nabere na síle v momentě, kdy rovněž Eva nečekaným způsobem začne proti otci a jeho snu protestovat. Jakou cenu tady všichni zaplatí, až na povrch vyplují skrytá tajemství?

bri, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Miroslav Krobot staví v novém filmu Dům

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci