Rybář Muk štědrovečerní rybu neulovil

25.12.2009 00:00   |   Společnost

Zpěvák Petr Muk (44), který o sobě prohlašuje, že je rybář od narození, si svého štědrovečerního kapra neulovil. Koupila ho manželka.


Petr Muk

„Od dětství jsem byl rybář. Moji rodiče měli na Lipně chatu a lovil jsem tam ryby. Chytal jsem hlavně štiky a candáty,“ vzpomíná Muk.

Kapra jíme celé svátky

„Na letošní Vánoce jsem rybu nechytal, protože bych musel jet na Lipno a udělat tam díru do ledu. A to je zakázané, takže rybu kupovala žena. Koupila ji zabitou, protože v hydromasážní vaně nám plavat nemůže,“ vysvětluje zpěvák. „Vím přesně, co kde v rybě je. Kde je žluč, jikry, mlíčí. Ale nemám potřebu rybu kuchat," dodal.

Vánoční svátky netráví v Bratislavě, odkud je Petrova manželka, ale v Praze. A jaké bylo štědrovečerní menu? „Jiní lidé jedí na Boží hod kachnu, ale my ne. U nás doma se o Vánocích jí tři dny ryba. Nejkrásnější moment pro mě byl pětadvacátého ráno, když jsem se s tátou setkal u ledničky a otevřeli jsme si lahvové pivo," vzpomíná zpěvák.

Chci přestat kouřit!

Nový rok je to cobydup, má přemýšlí zpěvák o nějakém předsevzetí?

„Chtěl bych přestat kouřit, ale to neznamená, že úplně. Občas, při nějaké příležitosti, si stejně zapálím. Jde mi o to nekouřit denně dvacet nebo patnáct cigaret. Jeden lékař mi řekl, že s pěti až sedmi cigaretami denně si dokáže tělo poradit," vysvětluje Muk.

Text a foto: Korzo

Přečtěte si také


Diskuse: Rybář Muk štědrovečerní rybu neulovil

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci