Miss ČR prožila dva dny v buši

9.12.2009 00:00   |   Společnost
Dva dny strávily letošní finalistky Miss World, včetně naší Anety Vignerové (22), v Legend Safari Resortu v Jihoafrické republice. Vyzkoušely si zde, jak se žije v srdci africké buše.

mis čr Aneta Vignerová

Hned první den byly soutěžící dívky uvítány místními domorodci a krátce na to už vyrazily do nitra afrického MISS ČR Aneta VignerováSafari. Druhý den pak na ně čekal výlet do speciální oblasti "Velké pětky", která označuje pět nejnebezpečnějších zvířat, jež žijí v jižní Africe. Tedy slony, lvy, nosorožce, buvoly a levharty. 

Lvíče jako plyšové

„Bylo to velmi zajímavé," svěřila se Aneta. „U nás si vůbec neuvědomujeme, jak moc jsou některá zvířata ohrožena. Ochránci tady vytváří co nejvíce projektů, aby ohroženým druhům pomohli," vyprávěla.

Největším zážitkem prý pro ni bylo, že si mohla pohladit lvíče. „Bylo jako plyšové. Být takhle blízko tak krásnému zvířeti, to už se mi asi nikdy nepoštěstí," říká smutně Aneta, která už se pomalu a jistě připravuje na finále, které proběhne 12.prosince v Johannesburgu.

Celou show slíbila sledovat i golfová legenda, 73letý Gary Player, který kromě dívek učil hrát golf i samotného Elvise Presleyho.

Text a foto: Korzo

Přečtěte si také


Diskuse: Miss ČR prožila dva dny v buši

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci