Richard Gere rozzlobil sousedy

2.12.2009 00:00   |   TV a FILM
Hollywoodský herec Richard Gere (60) se sice angažuje v různých humanitárních projektech, ale stromy mu k srdci zřejmě moc nepřirostly. Za to, že jich na svém pozemku ve státě New York pokácel dvě stovky, mu hrozí pokuta až 50 000 dolarů, což je na 850 000 korun.

Richard Gere

Známý obdivovatel buddhismu si totiž předtím, než odstranil stromy v Pound Ridge ve Westchesteru, nevyžádal potřebné povolení. Místní lidé jsou tím hodně překvapeni.

"Tohle je město, kde o peníze moc nejde. O co se nám jedná, to je slušnost a pocit sounáležitosti. Richard Gere je mezi lidmi oblíbený, ale teď si opravdu nejsem jistý, jak to vlastně myslel," řekl reportérům listu New York Post hercův soused.

Richard Gere se v životě představuje trochu v jiné roli, než ve filmech. Například ve snímku Tajná přání, který vyšel i na DVD, ztvárnil jednu z hlavních postav poutavého příběhu o otci posedlém přípravou nadané dcery Elizy na Národní šampionát v hláskování. Ale s každým Eliziným úspěchem se v něm stupňuje i míra nově objevené starostlivosti, co nakonec zcela změní rodinné vztahy.

Stromy musely pryč kvůli koním

"S tím kácením stromů to dost uspěchal. Lidé jsou zklamáni, že se nedržel správného postupu. Měl si vyžádat povolení, ale místo toho si rovnou někoho najal, aby stromy pokácel. Obvykle se chová jako dobrý soused. Tohle snad ani není on," prozradil hercův soused listu New York Post.

Richard Gere a jeho žena Carey Lowell svorně tvrdí, že stromy pokáceli, aby měli výběh pro své koně. Teď jim ovšem hrozí, že za každý strom, poražený bez povolení, budou muset zaplatit 250 dolarů, což je v přepočtu kolem 4200 korun.

Sám herec tvrdí, že stromů porazil jen sto padesát a prý už jedná s městskou radou o tom, že nějaké zase vysadí.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Richard Gere rozzlobil sousedy

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci