Tomáš Hanák: V šoubyzu jsem si nahrabal. Teď kritizuji!

26.11.2009 14:30   |   Společnost
Charismatický herec Tomáš Hanák (52) vydal autorské písňové album a nazval ho svým jménem. Sám stvořil všech patnáct písní a nazpíval je spolu s kolegyněmi z divadla Sklep. V nich pojmenovává absurdity současného světa i konzumentské slasti.

Tomáš Hanák

"Jednu dobu jsem býval strojem na vydělávání peněz. Bylo to období, kdy jsem měl splátky, dluhy… A abychom měli s dětmi střechu nad hlavou, hrál jsem ve filmech, seriálech a uváděl jsem jednu společenskou akci za druhou," odhalil Tomáš Hanák, kde našel inspiraci.

Nahrabáno už má dost

Nyní už to nemá zapotřebí a prožitky promítl do své první desky. "Teď už jsem z tohov venku. V šoubyznysu jsem si nahrabal a teď mohu ve svých songech v klidu kritizovat ty, kteří mohou pro peníze prostituovat. Mne peníze osvobodily."

A jak populární herec a miláček žen své písně vymýšlí? "Je to většinou v ranních hodinách a můj domeček chce ještě spát. Všichni mí blízcí oddychují, já si udělám kávu, zapálím si cigaretu a padne na mě bezbřehá volnost. Začnu pracovat s češtinou a jsem blažený."

Těší se na stáří

Bývaly doby, kdy si ke své tvůrčí práci musel Tomáš Hanák dát sklenku alkoholu, ale ty už jsou prý dávno pryč. Jen ta cigareta zůstala. "Představuji si, že můj mozek je buben, ve kterém rotuje veškerá slovní zásoba. A pak to z bubnu vyletí," popisuje Hanák svoje pocity při psaní.

Zároveň poodhalil svojí duši. "Jsem prostě romantik. Na koncertu Toma Jonese jsem si řekl, že nesmím slzu uronit, ale než jsem se nadál, byla venku. Ale i lidé kolem mě najednou posmrkávali," svěřuje se.

Herec, který chce pokračovat v tvorbě dalších nekonvečních songů, se prý ani trochu nebojí stárnutí. "Vůbec ne. Proces tlení a zániku mám strašně rád. A představa, že do mé tlející mrtvoly zapustí kořínky nějaká rostlina, je přece krásná," dodává pateticky.

ko, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Tomáš Hanák: V šoubyzu jsem si nahrabal. Teď kritizuji!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci