Karel Gott si vybral – líbí se mu Roman Tomeš

25.11.2009 10:30   |   Společnost
Nejen Martinovi Chodúrovi ze SuperStar, ale i zpěváku Romanovi Tomešovi (21) se dostalo té výjimečné cti, že ho Karel Gott prohlásil za svého možného nástupce.

Karel Gott a Martin Tomeš (vlevo)

Nejen Martinovi Chodúrovi ze SuperStar, ale i zpěváku Romanovi Tomešovi (21) se dostalo té výjimečné cti, že ho Karel Gott prohlásil za svého možného nástupce.

Mistr je z Tomeše unešený

Když se na křtu videoklipu Bílá dáma zpěváka Romana Tomeše objevil v Divadle Broadway Karel Gott (70), diváci si mysleli, že je jedním z kmotrů. Odehrálo se ale něco zcela jiného. Mistr sem dorazil ze zvědavosti a označil zpěváka Romana Tomeše (21) za svého možného nástupce.

"Ten hlas je skutečně výtečný, když jsem slyšel píseň Bílá dáma, nešlo na Romanův křest nepřijít," prohlásil Karel Gott před zaplněným hledištěm. To se roztleskalo na několik minut.

"Na hudební scéně se objevilo v minulých letech hned několik hlasů, o kterých se spekulovalo, že jednou nahradí Gotta. Až teď se ale objevil zpěvák, který má se mnou hodně společného, projev i techniku hlasu," prohlásil čtyřiatřicetinásobný Zlatý slavík a dodal, co se mu na Tomešovi líbí.

"Je na něm vidět, že mu nejde o chvilkovou popularitu. Ten hoch míří mnohem dál. Když jsem hovořil s jeho manažerem, řekl jsem s nadsázkou, že Roman nesmí být lepší než já. A víte, co mi na to odpověděl? Mistře, nezlobte se, ale on už lepší je. Myslím si, že ten muž nebyl daleko od pravdy.".

Žák "kata" Klezly

Roman Tomeš studuje třetí ročník Konzervatoře Jaroslava Ježka a je žákem proslulého "kata", profesora Eduarda Klezly. Poprvé na sebe upozornil v muzikálu Mona Lisa, kde vyhrál konkurs před mnoha známými a ostřílenými zpěváky. Jeho song Bílá dáma se stal hitem letošního léta. A již tři týdny boduje v hitparádě Óčka. Tomešův zpěv oslovuje nejenom mladé fanynky, ale i zralé ženy.

Lepší než Gott? Zatím ne...

"To, že je už lepší než Karel Gott, jsem Mistrovi řekl s nadsázkou. Zatím ještě není. Ale domnívám se, že v Romanovi vycítil jistou podobnost," vysvětlil Tomešův manažer Petr Sirotek a dodal. "Je ale pravdou, že v této zemi není moc zpěváků, kterým by na křest přišel právě Karel Gott. Jestli ho Roman jednou nahradí? Ano, jsem přesvědčen, že jednou určitě ano," dodal Petr Sirotek.

ko

Přečtěte si také

Diskuse: Karel Gott si vybral – líbí se mu Roman Tomeš

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci