Jaké mám nosit kalhoty...

17.11.2009 00:00   |   Styl
Volba kalhot je věda. Samy víme, že se v některých necítíme dobře, přidávají nám na kilech, jiné zas milujeme proto, že z nás udělají štíhlé manekýny.

Jaké mám nosit kalhoty...

Francouzské módní časopisy uvádějí rady pro různé postavy. Určitě platí i pro střední Evropu :o)

Jsme-li malé a drobné

Džíny s nízkým pasem zdůrazní i tenké a krátké nohy, obzvlášť vezmeme-li si k nim boty na vysoké platformě. Tyto džíny dají formu i placatému pozadí a širokým kyčlím a jsou výborné třeba netradičně kožené. Měly bychom nosit úzké kalhoty, pokud možno ve světlých barvách.

Pokud se nám ale líbí rozšířené kalhoty, můžeme je také mít, ale vždycky pamatujme, že pod nimi musí být skryté boty na vysokém podpatku.

Jsme-li vysoké a štíhlé

Můžeme si vlastně dovolit cokoliv, protože máme postavu jako modelky. Dokonce i takové extra široké kalhoty, které skoro nikomu nesluší. K nim se dají vzít i boty na nízkém podpatku, případně balerinky, které nám aspoň trochu uberou na výšce. Pokud má náš přítel v šatníku čistě pánské džíny, můžeme si je občas vypůjčit, k nim jeho košili nebo blazer.

Top Ten oblékaných žen světa: FOTOGALERIE

A je-li náš přítel ještě o něco vyšší, klidně můžeme nechat kalhoty dole shrnuté. Vytvoříme tak dojem nenucenosti a ležérnosti. Pokud jde o boty, je dovoleno vlastně vše. Vysoká štíhlá postava nám umožňuje i různé extravagance – kožené metalické a různé nápadné materiály. K nim si vezmeme širokou tuniku, přes kterou v zimě můžeme nosit vestičku.

Jsme-li při těle

Rozhodně bychom měly nosit kalhoty s vyšším pasem, které zjemní siluetu postavy. Také zakryjí případné špíčky. Můžeme mít kalhoty rozšířené i rovné. K nim se hodí košile zastrčená dovnitř. Rovné kalhoty zarovnají případné obliny a dodají naší postavě harmonii.

K optickému zeštíhlení postavy rovněž přispějí tmavší barvy kalhot a také různé tuniky, zakrývající široké boky.

Měly bychom se vyvarovat různých našitých kapes, které jen rozšiřují naše proporce. Nejsou pro nás vhodné ani příliš široké a ni moc úzké kalhoty.

zup

Přečtěte si také


Diskuse: Jaké mám nosit kalhoty...

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci