Hvězdná pěchota: Jsou diváci zlí?

6.11.2009 00:00   |   SuperStar
Souběžně s kláním těch úspěšnějších jedinců v SuperStar probíhá i soupeření na opačném pólu. Hvězdná pěchota, slabé či kuriózní výkony, to nejhorší z castingů. Jaký mají hlasující diváci vkus v tomto případě?

Hvězdná pěchota: Jsou diváci zlí?

Už v minulých řadách se ukázalo, že lidé u hvězdných pěšáků oceňují originalitu spojenou s průměrným až podprůměrným vzhledem (kdo by si nevzpomněl na Stávku DJů?) nebo do generálského stavu povýší nesoudného člověka s abnormální porcí namyšlenosti. Anička Dajdou se stala přímo učebnicovým příkladem.

Finále SupeStar:

Druhý koncert jako na tobogánu

Když se díváme na vývoj hlasování v letošním ročníku, tak vidíme, že s nejnižším počtem hlasů odpadají lidé, kteří v podstatě za svůj chabý výkon ani nemohou, protože za ním často stojí mdlejší rozumové schopnosti. Ačkoli se o Češích tvrdí, že jsou smějící se bestie, ve Hvězdné pěchotě tak zlí nejsou a mentálně slabší účastníky nijak netrápí. Tedy rozhodně ne ty, co jen přecenili své schopnosti i možnosti a přihlásili se v dobrém úmyslu do soutěže, která je nad jejich síly.

Krátko hlen zaskočí

Zato kdo přišel s něčím exotickým, ten zaručeně uspěl. Dlouhodobě se tak na předních příčkách pohybuje zejména drsňák Ivan Kandráč, který má dar přetvořit text jakékoli písně do zvláštní balkánsko-česko-slovenské směsi, které by se dalo odborně říkat ”zvuková přibližnost”.

„Toho to napadlo tata sen zrzalo, vidím že brebení, políbí červený. Plupu ji do očí, krátko hlen zaskočí...”

Strýček Donald farmu měl

Nejen Slováci mají ve Hvězdné pěchotě taková esa. Chlapákovi Kandráčovi schopně konkuruje chlapeček  Jakub Stodola, který se rozhodnul porotu a diváky zaujmout nezpívanou písní, co americké děti provozují zhruba v době, kdy se začínají rozhodovat, kterou mateřskou školku půjdou studovat.

Jakub předvádí, jak dělá kravička, opička, oslík, pes, had a spousta další žoužele. Škoda jen, že jeho vystoupení zavání kalkulem, vypadá to na sázku s kamarády o vítězství ve Hvězdné pěchotě. Ale i tak to stojí za to.

Jožo Ráž z pekla

Ale Slováci vůbec neusínají na vavřínech. A posílají do boje dlouhovlasého Mariána Weise, který se věnuje především deathmetalovému zpěvu, takže burácí, vtahuje do hrdla vzduch a když posléze dostane za úkol zazpívat popovou baladu Joža Ráže, totálně selže.

Ale vše se po několika vteřinách obrací v jeho prospěch. To když tutéž skladbu zazpívá ve svém oblíbeném stylu a odhalí nečekaný deathmetalový potenciál skladeb od Elánu.

HLASUJTE
JAK DOPADNE FINÁLOVÁ DVANÁCTKA

A jejich vzor

Tihle tři pánové momentálně vedou žebříček hvězdné pěchoty. Jejich pět minut slávy se přitom může prodloužit na mnohem více, když budou chtít. William Hung by mohl vyprávět.

Jeho casting v SuperStar skončil debaklem, ale on se nevzdal a svůj chabý zpěv i tanec dokonale prodal v několika videoklipech a v cover verzích známých hitů, s nimiž bodoval v hitparádách podstatně lépe, než lidé, kteří v SuperStar prošli až do finálových kol.

Lída Švédová

Přečtěte si také


Diskuse: Hvězdná pěchota: Jsou diváci zlí?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci