Na Facebooku se vám líbili pejskové

4.11.2009 00:00   |   Zvířata
Je s nimi spousta starostí i kopec legrace. Své domácí mazlíčky jste představili ve fotosoutěži na naší redakční stránce Facebooku. Autorky pěti snímků, nejlépe hodnocených fanoušky portálu ŽenyproŽeny.cz, získaly dárkovou poukázku Ticketpro. Na čtyřech oceněných fotkách přitom pózovali pejskové.

Na Facebooku se vám líbili pejskové

Nejvíce hlasů dostala boxerka Aura (je také na horním snímku s dětmi) spolu s labradorkou Sárou a dále pak pejsek Benji. Jejich majitelky – Veronika Ivančivová, Alena Lapková Nováková a Katarína Barcalová – se s námi podělily o příběh, který vznik fotografie provázel.

Aura: Pleťová maska na hory


Tříletá boxerka Aura, co bydlí u své majitelky Veroniky Ivančivové, neponechá nic náhodě. Správně odtušila, že pro nadcházející rodinný výlet na hory je nutná odpovídající příprava. Tvaroh s granulemi dobře posloužil i jako posilňující pleťová maska. Sice jsme si zprvu mysleli, že jde o obyčejnou šlehačku, ale paní Veronika nás hned vyvedla z omylu.

A navíc nám k tomu paní Veronika prozradila, že kromě rybiček se u nich můžeme setkat ještě s jedním, ale úplně výjimečným mazlíčkem: "Na zahradě máme krtka, kterého si jako jediní v okruhu několika kilometrů hýčkáme a on nám to zřetelně dává najevo svými projevy lásky."

Benji: Chci do svého pelíšku!


Katarína Barcalová má doma mazlíčky dva. Jak sama říká, stará se o syna Patrika a o pejska Benjiho. "Jiné mazlíčky nemáme. Popravdě řečeno, ty dva nám stačí úplně bohatě," směje se majitelka čtyřměsíčního křížence bígla a dalmatina. Na fotce si pejsek se synem doma spolu hrají. "To bylo akorát v den, kdy jsme si Benjiho přinesli. Patrik se s ním hned chtěl dělit nejen o hračky, ale i o pelíšek."


Paní Barcalová už ale také měla možnost se přesvědčit, že to s Benjim nebude lehké. "Máme ho doma čtyři týdny a poznali jsme, že to je pěkně tvrdohlavý i neposlušný rošťák," popsala svého mazlíčka, který se ovšem na samostatné fotce snaží udělat ten nejlepší dojem.

Modelka Sára: A mám po obědě...


Začínající modelka právě poobědvala, jak je z fotografie patrné.

"Je to fenka a jmenuje se Sára," představila svého domácího miláčka Alena Lapková Nováková. "Snímek jsme pořídili hned po krmení. Zrovna měla tvaroh s piškoty a takhle to dopadlo," popsala fotku štěněte, které v naší soutěži na Facebooku rovněž výrazně bodovalo.

To maminku malé Sáry už focení nepřekvapí, v modelingu je jako doma a nějaké "Úsměv, prosím!" je pro ni úplnou samozřejmostí. Labradoři jsou zkrátka pohodové plemeno, jak to tvrdí i jejich majitelka Alena Lapková Nováková.

Také od ní jsme se dozvěděli ještě o jedné domácí pozoruhodnosti – kromě pejsků chová totiž čtyři šneky, co se jim odborně říká achatiny.

Sýkorka domácí


Snímkem poněkud netypického domácího mazlíčka přispěla do naší fotosoutěže Kamila Reháková. A měla úspěch.

Podej pac!


Domácí miláček na fotografii od Ivany Nussbaumové se rovněž líbil.


bri, ŽenyproŽeny.cz

Své zvířecí kamarády můžete na naši stránku Facebooku přidávat stále. Nic přece nevadí, že je po soutěži.
Pochlubte se!

Přečtěte si také


Diskuse: Na Facebooku se vám líbili pejskové

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci