Elektronický obojek pomůže s výchovou pejska

2.10.2009 00:00   |   Zvířata
Máte doma milovaného, ale neposlušného miláčka? Možná jste již zkusili i zvířecího psychologa a pořád nic. A co kdybyste sáhli po elektronickém zařízení, které vašeho pejska pomůže usměrnit?

Elektronický obojek pomůže s výchovou pejska

Elektronický výcvikový obojek vydává zvukový signál nebo elektronický impuls.

„Tyto obojky jsou bezpečné a mnohem mírnější než klasické stahovací. Než získáte praxi s kovovým obojkem, chvíli to trvá, kdežto pracovat s impulsy elektronického obojku se naučíte rychle,“ vysvětluje cvičitel psů Jiří Ščučka.

Takové obojky slouží především k odnaučení zlozvyků. Tlačítko stačí stisknout a zvíře si hned uvědomí, že dělá něco zakázaného.

„Pejsek ale poslouchá, když je od vás v dosahu tří metrů. Ale jakmile se vzdálí třeba na patnáct metrů, je to s ním horší. A tehdy pomůže elektronický obojek. Zvíře totiž uvažuje na principu pohodlí a nepohodlí. To, co mu nesvědčí, tomu se snaží vyhnout a tak poslechne,“ dodává cvičitel.

Neviditelný plot

Možná ale máte doma tuláka, který nedbá vašich protestů a rád putuje do blízkého i vzdáleného okolí? Anebo máte „zahradníka“, který k vaší nelibosti hospodaří na záhonech?

V takových případech mu vymezte teritorium elektronickým neviditelným plotem, který tvoří vysílací generátor, anténní drát a obojek.

Jakmile pes vejde do „zakázané zóny“, zvukový signál nebo korekční impuls ho přinutí vrátit se zpět do vymezeného prostoru.

Nejdříve začne obojek vydávat zvukový signál. Jestliže pejsek nereaguje, ke zvuku se přidá i korekční impuls, který jej přiměj e vrátit se ze zakázaného pásma. Zařízení se poté znova přepojí do pohotovostního režimu. Šířku obou pásem je možné jednoduše nastavit.

  PEJSKŮV BLOG: Tolik povyku kvůli nosu

   Tak už mám základní výchovu v psí školce za sebou.
   Jestli jsem vychovaný? No... Myslím, že mnozí by to
   odmítli odpřísáhnout, ale já se fakt snažím.

Pejsek se tak naučí, kam smí jít a kde je to pro něho „zakázané území“. Může se proto volně pohybovat po zahradě, aniž by musel čekat zavřený v kotci, než se vrátí páníček domů.

mw

Přečtěte si také

Diskuse: Elektronický obojek pomůže s výchovou pejska

elektronický obojek

24.7.2012   |   09:52   |   od: Mariana
Dobrý den, já mám německého ohaře a raději jsem si elektronický obojek pro pejska pořídila. Jsem spokojená, protože se teď tolik o svého mazlíka nebojím. Má sklony k napadání pejsků.

Obojek – velké el.dávky a bez varování

25.2.2012   |   16:57   |   od: Peřinka
Zdravím všechny milovníky zvířátek a chci se podělit o naši událost, která se odehrává v Letňanech (a asi i jinde).
Chodí zde se psem stř. vel .světlé barvy takový menší, zavalitější "muž" asi 20-25 let. Do psa bez jakéhokoliv varování, že něco dělá špatně, pouští velkou dávku elektřiny a pes úpí na celé Letňany.
Po našem upozornění, že toto není normální, se do nás nevybíravě pustil. A pokud víme, používá toto stále! Vůbec psovi neřekne třeba "Ke mně" a hned mu šoupne pěknou dávku! Sám říkal, že jeho kamarádi říkají, že to není dobré - on jim ale vysvětlil, že Ano!
Nevíme zatím, kde tento zřejmě zamindrákovaný mladík bydlí, ale budeme ho žalovat hned, jak něco zjistíme! Ach, jo...
Zobrazeny poslední 2 příspěvky, celkový počet 2 příspěvky.
poslední příspěvek: 24. 7. 2012 9:52
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci