Pavel Šporcl byl u porodu dcery Sophie

25.8.2009 00:00   |   Zdraví a krása - TĚHOTENSTVÍ A POROD
Až do časného rána slavil houslový virtuos Pavel Šporcl (36) narození dcery Sophie, která přišla na svět včera v pražské podolské porodnici. Stejně jako první dceru Violetu (2), tak i tentokrát Šporclova partnerka, herečka Barbora Kodetová (38) rodila plánovaně císařským řezem.

Pavel Šporcl byl u porodu dcery Sophie

Houslista, který ve vážné hudbě patří mezi naše nejvýraznější interprety, pojal soukromou party skutku velkoryse. Ve staroměstské restauraci La Finestra in Cucina se podávalo vybrané italské víno, jedli se čerství humři, exotické ryby i výtečná masa, dovezená z Itálie.

Oslavu pak Pavel Šporcl zakončil třiadvacetiletým kubánským rumem a doutníky Cohiba.

„Když se nám předloni narodila dcera Violetka, to jsem si kvůli koncertování oslavu vůbec neužil, takže tato oslava je vlastně za obě holčičky," vysvětloval novopečený otec.

Za narození Sophie od něho partnerka Bára Kodetová (na snímku vpravo) dostala zlaté šperky a investiční diamant s téměř centimetrovým průměrem – ten ale poputuje hned do sejfu.

Barbora Kodetová s Pavlem Šporclem ještě vychovávají dceru Lily (8), kterou má herečka z předchozího vztahu.

Porod s Mendelssohnem-Bartholdym a beze slov

Samotný porod, jak prozradil Pavel Šporcl, který byl na sále přítomen, probíhal v pohodě. Novorozená dcera Sophia měřila 47 cm a vážila 3050 gramů.

„Bára byla jen v lokální anestezii, takže jsme si povídali. K tomu jsem nechal zahrát klavírní Písně beze slov od Felixe Mendelssohna-Bartholdyho. Tuhle hudbu jsem zvolil proto, že malá Sophia s námi nekomunikovala – byla v maminčině bříšku otočená zády," prozrazuje Pavel Šporcl.

Po narození dcery Sophie teď houslistu Pavla Šporcla opět čekají koncerty. Za pár dnů jede na turné s cimbálovkou Romano Stilo, s níž loni nahrál úspěšné cédéčko. Koncertní šňůra vyvrcholí 10. listopadu v pražské Lucerně. Bude to akorát v době, kdy si zároveň Bára Kodetová naplánovala návrat ke svému divadelnímu angažmá.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Pavel Šporcl byl u porodu dcery Sophie

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci