Ricky Martin: Děti vychovávám sám

22.8.2009 00:00   |   Společnost
VIDEO – Charismatický zpěvák a herec Ricky Martin – vzpomínáte na jeho hit "Livin' La Vida Loca"? – se nyní v plné parádě pochlubil se svými ročními dvojčaty. Syny Mattea (vlevo) a Valentina (vpravo) mu loni v létě porodila náhradní matka. První narozeniny oslavil pyšný otec s dětmi na pláži v americkém Miami.

Ricky Martin

"Od narození se o ně starám sám, bez chůvy. Naučil jsem se je přebalovat, krmit, koupat, uspávat," prozrazuje pop idol Ricky Martin. Ale vzápětí přiznává: "Mám také osobního asistenta, co mi pomáhá, a pochopitelně se stará i o mě," dodává svým poněkud svérázným humorem držitel prestižní hudební ceny Grammy, který má svou hvězdu i na proslulém chodníku slávy v Hollywoodu.

Kde je matka?

Pyšný otec musí samozřejmě často čelit dotazům na téma, proč se rozhodl zrovna pro variantu s anonymní, náhradní matkou. "Byla to zkrátka jedna z možností, jak mít děti. Náhradní matka byla fascinující i relativně rychlá varianta. A tak jsem do toho šel beze strachu."

Jací jsou kluci?

V čem jsou rozdílní Matteo a Valentino?
(na snímku vpravo jsou jim čtyři měsíce)
"Valentino strašně rád spí, je hrozně klidný, prostě pohodář – proto mu říkám Mr. Peace and Love (Pan Mír a Láska). Oproti tomu Matteo, ten je neskutečně živé dítě, pořád o sobě dává vědět. Často je vzhůru už ráno od tří hodin a nedělá mu problém být celou dobu ´v akci´".

A co výchova?

Jak syny vychovává? Zdá se, že celou věc bere opravdu vážně i showbyznys pouští k ledu, aby se dětem mohl plně věnovat.

O těchto záměrech hovořil už loni, když se Matteo s Valentinem narodili. Jako správný otec byl u porodu, kde ho zaskočilo, jak je sám nebývale nervozní. Ale to prý zakrátko vystřídal obrovský pocit štěstí a radosti. Do konce loňského roku pak Ricky Martin zůstal kvůli péči o děti zcela mimo veřejné dění.

"Baví mě svým synům číst knížky, vyprávět příběhy a pohádky. I přehrávání hudby volím tak, aby se vhodně rozvíjela jejich osobnost. Ve stručnosti bych to vyjádřil asi tím, že jim chci nejen předávat zkušenosti a informace, ale rovněž jim vštípit čestnost, lásku a sebeúctu – to považuji za nesmírně důležité."

Video
Live vystoupení v New Yorku – Ricky Martin.

Ricky Martin (37), vlastním jménem Enrique Martín Morales, pochází z dobře situované rodiny v metropoli San Juan ostrova Portoriko, přidruženého k USA.
Jeho rodiče se sice rozvedli, ale sny svého syna o divadle, filmu a hudbě všemožně podporovali. Kvalitní výchovu se mu snažili poskytnout otec i matka při takzvané střídavé péči, jak na to sám Ricky vzpomíná.

Od mala hrál v dětském divadle. A za své pozdější filmové role získal v roce 1993 prestižní cenu Heraldo od Akademie filmového umění. Velmi příznivě bylo přijato i jeho působení na Broadwayi v muzikálu Les Misérables (Bídníci).

Roční dvojčata Matteo a Valentino (zleva) s tatínkem na pláži v Miami

Hudbě se Ricky Martin věnuje profesionálně od třinácti let, začínal v kapele Menudo. Po dokončení střední školy působí od roku 1991 jako sólový zpěvák. Dosud se prodalo takřka sedmdesát miliónů jeho alb. V roce 1999 obdržel cenu Grammy, která je udělována jako jedno z nejvýznamnějších ocenění vůbec každoročně za výjimečné hudební úspěchy.
 
Sympatický zpěvák nemyslí jen na své děti, ale už mnoho let neokázale, i když výrazně přispívá na projekty pro ty nejmenší, co je postihla nepřízeň osudu. Ať už jde o dobré vzdělání a zdravotní péči, o potírání obchodu s dětmi a lidskými orgány, zneužívání a týrání či komerční vykořisťování. Již deset let je Ricky Martin také vyslancem dobré vůle Dětského fondu OSN/UNICEF.

bri
Foto: The List, Celebrity Baby Blog

Přečtěte si také


Diskuse: Ricky Martin: Děti vychovávám sám

RE:

24.8.2009   |   12:19   |   od: Mirka
Frajer jo, to souhlas, jen otázka, jestli těm dětem dokáže dát to co potřebují. I když se bude snažit sebevíc, tak mámu asi nenahradí.

:)

22.8.2009   |   17:45   |   od: LaBoemia
... no ale Rickoušek je frajer, a vždycky byl - moc hezkej, i když, teda, asi ne pro nás, ženský :´(

Ricky

22.8.2009   |   17:24   |   od: Monika
Nedokážu si představit být náhradní matkou a dítě po porodu někomu předat. To musí být dost bláznivá ženská, která to udělá. A je jedno kolik by mi za to někdo zaplatil.
Zobrazeny poslední 3 příspěvky, celkový počet 3 příspěvky.
poslední příspěvek: 24. 8. 2009 12:19
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci