Britky milují škudlily

23.7.2009 00:00   |   Peníze
Třetina neprovdaných Britek přiznává, že spořivcům dávají přednost před muži rozhazovačnými. Škudlení se ženám za kanálem La Manche líbí a 32 procent jich přímo řeklo, že by raději chodily se spořivcem, než s někým, kdo hodně utrácí.

Britky milují škudlily

Asi je to tak dobře, protože podle listu Metro skoro čtvrtina svobodných mužů přiznává, že i na prvním rande by klidně použili nějaký slevový kupón. Podobné to bude nejspíš i u nás, jenom s tím rozdílem, že gentlemani platí stravenkami...

Skotové jsou nejštědřejší

Třetina nezadaných mužů také dodává, že se klidně i na první schůzce raději férově rozdělí o účet v restauraci a každý sedmý dokonce tvrdí, že by nenechal v restauraci ani žádné spropitné.

Nejštědřejší jsou přitom překvapivě Skotové, kteří jsou vždy dáváni za příklad "kolenovrtů". Celých 80 procent z nich tvrdí, že by je ani nenapadlo na schůzce nějak šetřit. Nejspořivější jsou naopak muži z Newcastlu. Třetina z nich by prý neváhala a i na první schůzce se s nějakým slevovým kupónem vytasila.

O účty se páry dělí

„Jak muži, tak ženy si utáhli opasky a užívání slevových kupónů se stalo symbolem rozumného přístupu k financím," tvrdí Alistair Shrimpton ze seznamky Direct Dating. „V posledních letech vidíme, že etiketa schůzek se mění. Přecházíme z období, kdy se očekávalo, že muž zaplatí účet v restauraci, do éry, kdy se účty dělí. Je to výrazem rovnosti pohlaví."

rav, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Britky milují škudlily

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci