Vincentkou proti alergii a následkům covidu

6.4.2022 00:00   |   Zdraví a krása
Je jaro a alergie opět udeřila. Počet lidí, kteří se u nás potýkají s různými druhy alergií neustále roste a týká se to značnou měrou i dětí. Existuje celá řada alergií, ale v jarním období nás zajímá především alergie pylová.

vincentka

Osvědčeným a po staletí prověřeným ryze přírodním pomocníkem při boji s alergií je Vincentka, jedinečná přírodní minerální voda z léčivého zdroje v Luhačovicích.

Svým původem jde o mořskou vodu, která pochází z krystalicky čisté, třetihorní přírody. Již dávno vstoupila do služeb specialistů ORL, alergologů a imunologů. Její účinky na prevenci i onemocnění horních a dolních dýchacích cest jsou všeobecně známé.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Pod roušky používejte hydratační krém
Make-up pod rouškou chrání pleť
Bojujete v roušce se zamlžením brýlí?

Ke zvládnutí alergie a k podpoře imunity nabízí Vincentka celou řadu produktů. Velmi snadná je aplikace prostřednictvím nosního spreje Standard pro dospělé a v provedení Junior s menším tlakem a menší velikostí aplikátoru pro novorozence a malé děti.

Součást léčby po covidu

K proplachování nosních dutin a nosohltanu pomocí proplachovací plastové konévky se doporučuje Vincentka Nasalis z koncentrátu minerální vody.

Ke zvládnutí alergie a podpoře imunity jsou připraveny také další produkty jako sirup s jitrocelem a mateřídouškou nebo pastilky s ovocnou a bylinnou příchutí.

Kromě jarního boje s alergií se Vincentka stala významnou součástí léčby nejčastějších následků covidu v Lázních Luhačovice a v dalších lázních, které se na léčbu následků, tedy poškozených plic a průdušek specializují.

„Pomáhají především individuální inhalace přírodní minerální vodou v čele s Vincentkou,“ říká hlavní lékař Lázní Luhačovice MUDr. J. Hnátek.

Mezi následky po prodělané nemoci je kromě dýchacích problémů také přetrvávající únava, svalová slabost, úzkost, bolesti hlavy a svalového aparátu. Stále větší důraz při boji s covidem je kladen na prevenci.

Nepodceňujte kloktání

„Právě v době pandemie koronaviru se například obecně doporučuje kloktání solných roztoků jako dezinfekce dutiny ústní, a vhodné je i prolévání nosu, k čemuž je ideální například Vincentka,“ uvádí primářka luhačovických dětských léčeben MUDr. Jana Rydlová.

Aplikace Vincentky vdechováním zahřáté Vincentky a také speciálními inhalátory je ideální na dolní cesty dýchací a uplatňuje se zejména v domácím prostředí. Mezi vyhledávané inhalátory patří například Omron, který má Vincentka v nabídce ve svém e-shopu.

Jak inhalovat

  • Do nerezového hrnce nalejete Vincentku (cca 2-3 cm) a pomalu ji zahříváte tak dlouho, než se začne uvolňovat pára (nesmí dojít k varu, převařením se minerály a stopové prvky zkrystalizují a v organismu jsou pak těžko vstřebatelné).
  • Když se začne pára uvolňovat, přehodíte si přes hlavu ručník a opatrně se nahnete nad hrnec v takové vzdálenosti, aby nedošlo k opaření.
  • Poté stačí 5 – 10 minut normálně dýchat.

Upozornění: Dbejte zvýšené opatrnosti, aby nedošlo k opaření či popálení o horký hrnec. Nikdy nenechávejte inhalovat děti bez dozoru rodičů.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Vincentkou proti alergii a následkům covidu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci