Irenka v Irena, aneb Po čem muži touží 2

25.2.2022 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Střet mužského a ženského světa a hledání jejich vzájemného porozumění, které může jednoho i druhého dovádět k šílenství. Takové je téma humorného pohledu nového snímku, v němž se s Anny Polívkové stává Jiří Langmajer.

Po čem muži touží

Po čem muži touží 2 je volným pokračováním úspěšné komedie Po čem muži touží, která se stala divácky nejúspěšnějším českým snímkem roku 2018. V prvním filmu se hlavní hrdina Karel Král ocitl v ženském těle.

V druhém díle poznáváme na počátku Irenu Kopáčovou (Anna Polívková), psycholožku, specialistku na partnerské vztahy. A nutno říct, že neprožívá zrovna dobré období.

Video
Trailer ke komedii Po čem muži touží 2

Trable je třeba zapít

Její doporučení klientům se trochu míjejí účinkem, Irena dostává výpověď z nájemní smlouvy v domě, kde má ordinaci a vzápětí přistihne svého přítele při nevěře. Nejlepším lékem na životní trable je vyrazit s kamarádkou Marcelou (Tereza Kostková) na víno. 

Kroky opilé Ireny následně vedou do stanu vědmy Zoltany (Zuzana Kronerová), kde vysloví osudové přání: Chci bejt chlap! Ráno se Irena probudí a ocitne se v podobné situaci jako Karel Král.  Je v těle, které nenávidí, ale poté, co opadne prvotní šok, má možnost zjistit, jací muži vlastně doopravdy jsou.

Pomůže až Radim

Irena/Iren (Jiří Langmajer) se musí o sebe postarat a není nikdo, kdo by jí zpočátku uvěřil, že je to pořád ona. Nakonec jí podá pomocnou ruku soused Radim (Marek Taclík), který je odjakživa do Ireny zamilovaný.

Věří jí a doufá, že někde tam uvnitř toho postaršího chlapíka je jeho milovaná a on ji jen musí, jako správný princ, osvobodit. Udělat z ženy muže není snadný úkol, a tak má Radim ve výcviku pořádné obtíže.

Ženské pohyby = záludnost

„Já jsem se na natáčení těšila moc, protože s Rudou je vždycky radost pracovat, jeho to baví a baví ho vymýšlet na place blbosti. Myslím, že jsme si užili i tu moji část, byť kratší tentokrát. Ale docela jsme si ji vyšperkovali…“ slibuje představitelka Ireny Anna Polívková.

„Já se nesnažím za každou cenu napodobit mimiku Aničky, ale snažím se v rámci mého mužského těla chovat aspoň trochu tak, aby si lidi mysleli: aha tak v tomhle těle je možná zakletá žena,“ vysvětluje Jiří Langmajer.

„Ženské pohyby to je velká záludnost. A protože jsme neměli čas a prostor to trénovat, tak to vznikalo až na place před kamerou, a to je někdy těžký a trošku pro mě stresující, protože já nikdy na place nechci zdržovat, ale zároveň chci, aby to dobře vypadalo, takže to chvilku trvá. Nicméně my jsme byli tým sehraný a dokázali vyhovět jeden druhému,“ prozrazuje  Langmajer.

Inspirace vlastní ženou

Při vytváření postavy se trochu inspiroval i vlastní ženou, herečkou Adélou Gondíkovou. „Koukal jsem třeba na to, jak Adéla stojí. Já si z ní dělám srandu, protože ona má takový zvláštní postoj, při kterém je jí fajn a já, když se postavím stejně jako ona, tak mám pocit, že si vykloubím nohu. Tak to jsem tady použil.“

„O dvojce jsme na začátku vůbec nepřemýšleli, my jsme ani netušili, že by film mohl mít takový divácký úspěch, jaký měl, a tak pokračování vlastně vzniklo spíše organicky,“ říká režisér Rudolf Havlík.

„Baví mě dělat komedie, a baví mě, když se lidi v kině smějí, to je ta nejlepší odměna. Myslím, že kolikrát je to těžší, než dělat artový věci…“ dodává Havlík.

ozt, ŽenyproŽeny.cz
Foto CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: Irenka v Irena, aneb Po čem muži touží 2

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci