Nečekané přátelství vlka, lva a dívky Almy

12.10.2021 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Další z rodinných filmů, které byste neměli vynechat na sklonku roku je snímek o velkém a nečekaném dobrodružství vlka a lva.

Vlk a lev

V kanadské divočině svede osud dohromady mladou dívku s mláďaty dvou obávaných šelem a dá vzniknout přátelství, které nemá obdoby. Film Vlk a lev natočil tvůrce úspěšného snímku Mia a bílý lev Gilles de Maistrea  a je opět výjimečný tím, že se natáčel se skutečnými zvířaty a obešel se bez digitálních triků.

Video
Trailer k filmu Vlk a lev

Dvacetiletá dívka Alma přeruší své studium hry na piano a odjede na nějaký čas na chatu po svém dědečkovi, která leží na ostrově uprostřed majestátní kanadské divočiny. Brzy potom se její život obrátí vzhůru nohama a navždy změní.

Neobvyklá rodina

Po letecké havárii v lesích objeví malé lvíče určené pro výcvik v cirkuse a současně s tím se ujme i mláděte vzácného stříbrného vlka, kterého do chaty přinese vlčice uvyklá na přítomnost a přízeň jejího dědy.

Rozhodne se je ochránit před světem lidí, postarat se o ně a dohromady vytvoří neobvyklou rodinu. Zvířata mají ostrov jen pro sebe a učí se v přírodě divokým instinktům, Alma je učí poslouchat hru na piano, a přestože s postupem času vlk  i  lev rostou z roztomilých mláďat do podoby a do síly obávaných šelem, pouto všech tří je stále silnější.

Nehoda idylku končí

Dlouhé soužití ale skončí během okamžiku, kdy idylu ostrova naruší dotek civilizace. Alma je po nehodě odvezena do nemocnice, lev je odchycen do cirkusu a vlk přesunut do rezervace.

Právě on, vlk jménem Mozart, ale nikdy na jejich velkou trojku nezapomene a po čase uteče s odhodláním najít kamaráda lva a pak společně i Almu. Velké dobrodružství a dlouhá cesta vlka a lva napříč divočinou teprve začíná ... 

Režisér: Přátelství je to opravdové

Režisér Gilles de Maistre má za svoji hranou i dokumentární tvorbu řadu ocenění včetně dětské ceny a ceny diváků z Cannes. Na filmu Vlk a lev úzce spolupracoval s Andrew Simpsonem, vyhlášeným pro svou práci s vlky a osvědčeným díky Hře o trůny anebo filmu Revenant.

„Zaříkávač lvů Kevin Richardson,  s nímž jsme pracovali na Mie, nemohl, ale předal Adrewovi hodně svých znalostí, jak vychovat lvíče,“ říká režisér. „Přátelství vlka a lva ve filmu je opravdové a nijak hrané, vyrůstali spolu a jsou na sebe zvyklí víc, než na cokoliv jiného,“ říká pak samotný Andrew Simpson.

Zůstali spolu

„Po natáčení jsem pro ně chtěl i dál co nejlepší život, ale bez těch úplně syrových zvířecích instinktů jsme je nemohli pustit do volné přírody. Oba proto zůstali spolu v divočině na ostrově v Kanadě, kde jsme točili,“dodává.

ozt, ŽenyproŽeny.cz
Foto Bontonfilm

Přečtěte si také


 


Diskuse: Nečekané přátelství vlka, lva a dívky Almy

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci