Komedie pro všechny, kteří věří na lásku

14.12.2021 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Láska se na věk nebo na místo neohlíží. Nikdy nevíme, kdy a kde nás potká. Můžeme se zamilovat ve školce, v důchodu, na ulici, v parku. Kdykoliv a kdekoliv.

Srdce na dlani

Na konci ledna bude mít v kinech premiéru nová komedie Srdce na dlani režiséra Martina Horského a producenta Tomáše Hoffmana. Ti jsou podepsáni pod diváckým hitem Ženy v běhu, který přilákal do kin téměř 1 600 000 diváků. Tvůrci film Srdce na dlani označují jako komedii "pro všechny, kteří věří na lásku".

Video
Trailer ke komedii Srdce na dlani

Josef (Boleslav Polívka) se těší, že si po odchodu do penze konečně splní svůj dávný sen a stane se pouličním klaunem. Svým šarmem okouzlí i ráznou Marušku (Eliška Balzerová), majitelku pojízdné kavárny. Jako by se ti dva hledali celý život.

Pozdě na lásku?

Ale není na osudovou lásku přece jen trochu pozdě? Navíc se k Josefovi do vily právě stěhuje jeho dcera Anička (Jana Pidrmanová) i s pětiletým Honzíkem. Domnívá se, že s chlapy definitivně skončila, ale setkání s dávnou láskou Pavlem (Matouš Ruml), ji zasáhne u srdce.

K Honzíkovi do školky nastupuje nová holčička Evička. Honzík poprvé zažívá pocity spojené s láskou, úplně se v nich neorientuje a tak sbírá rady od maminky, dědečka Josefa nebo sympatického strejdy Karla (Vladimír Polívka).

I Váleček se Šalinou

I toho potká ve školce láska, když se zamiluje do Honzíkovy paní učitelky Elišky (Kristína Svarinská). A aby toho sbližování nebylo málo, Karlův basset Váleček si velmi rozumí s Eliščinou bassetkou Šalinou.

Láska přináší do životů našich hrdinů naději a krásu, ale i komplikace a překážky, které budou muset s úsměvem a dobrou vůlí překonat.

„V komedii Srdce na dlani se proplétá několik příběhů o lásce, která temperamentně zasáhne do života starších, mladších i nejmladších hrdinů. A zamilují se dokonce i basseti Váleček a Šalina. Věřím, že naše nová komedie udělá divákům v kinech radost a potěší je stejně jako Ženy v běhu,“ vzkazuje divákům režisér a scenárista Martin Horský.

Inteligentní legrace

Boleslav Polívka film charakterizuje je příjemný a chytrý snímek s humorem. „V životě mnohých je radosti málo a tato komedie pěstuje úsměv a inteligentní legraci,“ dodává.

Vladimír Polívka hraje Josefova syna Karla a tak se na filmovém plátně poprvé setkávají Boleslav a Vladimír Polívka v rolích otce a syna.

„S tátou se mi hraje skvěle, známe se tak dobře, že jen v pohledech se dokážeme perfektně dorozumět a sladit. Jediný problém je v tom, že se na place rozchechtáme, nebo nám aspoň cukají koutky. Jak říká táta, kdybychom spolu chodili do školy a seděli v lavici, tak nás rozsadí,“ poznamenává Polívka junior.

Srdce dali do filmu

O filmu Srdce na dlani něco málo naznačila i Eliška Balzerová: „Režiséra Martina Horského znám už dávno a mám moc ráda jeho komedie. V této době je jich třeba, diváci se chtějí zasmát a Srdce na dlani je krásný film přesně toho druhu.“

V dalších rolích se představí Jana Pidrmanová, Kristína Svarinská, Veronika Khek Kubařová, Marek Taclík, Jenda Čadil, Jaroslava Kretschmerová a Matouš Ruml. Ten všem budoucím divákům vzkazuje: „Přijďte do kina na Srdce na dlani, protože my všichni, herci a tvůrci, to svoje srdce do filmu dali a bude to vidět!“

kop, ŽenyproŽeny.cz
Foto CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: Komedie pro všechny, kteří věří na lásku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci