Zajíc načerno

Kategorie: Zvěřina
Autor: adina
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Zajíc načerno

Ingredience

Očištěný omytý zajíc, sůl, 2 mrkve, 1/2 celeru, petržel, 2 cibule, 30 g hladké mouky, 60 g tuku, celý pepř, nové koření, bobkový list, cukr, kousek citrónu, ocet, 40 g švestkových povidel, 20 g perníku, 1 lžíce brusinkového kompotu nebo 1/2 lžíce rybízové marmelády, 1 lžíce rozinek, 3 lžíce červeného vína.

Příloha

Houskový knedlík.

Postup přípravy

Na polovině tuku osmažíme dozlatova kořenovou zeleninu a cibuli pokrájené na plátky spolu se lžičkou cukru.

Přidáme koření, oloupané kolečko citrónu, lžičku octa, trochu vody a přivedeme k varu.

Vložíme zajíce a pod pokličkou dusíme do změknutí. Občas obrátíme, podlijeme trochou horké vody.

Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky. Rozmícháme, zředíme vodou, vmícháme povidla, nastrouhaný perník, ocet, cukr, sůl a povaříme asi 20 minut.

Vzniklou omáčku přecedíme na maso, dochutíme vínem a brusinkovým kompotem (marmeládou) a přidáme přebrané, propláchnuté rozinky.

Omáčku s masem ještě krátce podusíme.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Zajíc načerno

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci