Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Zajíc načerno
Ingredience
Očištěný omytý zajíc, sůl, 2 mrkve, 1/2 celeru, petržel, 2 cibule, 30 g hladké mouky, 60 g tuku, celý pepř, nové koření, bobkový list, cukr, kousek citrónu, ocet, 40 g švestkových povidel, 20 g perníku, 1 lžíce brusinkového kompotu nebo 1/2 lžíce rybízové marmelády, 1 lžíce rozinek, 3 lžíce červeného vína.Příloha
Houskový knedlík.
Postup přípravy
Na polovině tuku osmažíme dozlatova kořenovou zeleninu a cibuli pokrájené na plátky spolu se lžičkou cukru.
Přidáme koření, oloupané kolečko citrónu, lžičku octa, trochu vody a přivedeme k varu.
Vložíme zajíce a pod pokličkou dusíme do změknutí. Občas obrátíme, podlijeme trochou horké vody.
Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky. Rozmícháme, zředíme vodou, vmícháme povidla, nastrouhaný perník, ocet, cukr, sůl a povaříme asi 20 minut.
Vzniklou omáčku přecedíme na maso, dochutíme vínem a brusinkovým kompotem (marmeládou) a přidáme přebrané, propláchnuté rozinky.
Omáčku s masem ještě krátce podusíme.
Podělte se s námi
Diskuse: Zajíc načerno
ČÍST VŠE / REAGOVAT