Ničím si nejsem jistá... rozcházím se a znovu scházím

zpět do příběhů
17.8.2012 11:00   |   Příběhy
Před několika dny jsem se po sedmi měsících rozešla s přítelem. Nebyla jsem sice spokojená už dlouho, ale rozchodem jsem si až tak jistá nebyla. Já si totiž nikdy ničím nejsem jistá. Prostě, typická Váha.

Byla jsem ten den nějak hodně protivná. A když se pak přítel zeptal, co se děje, hned jsem vyklopila, co se mi nelíbí. A když se zeptal, jestli se tedy chci rozejít, akorát jsem řekla, že asi ano a že to nemá cenu. Bydlela jsem u něho měsíc...

Druhý den jsem si sbalila věci. Přítel nečekal, že to doopravdy udělám a byla to prý pro něho rána.

Ale ještě ten den, jsme se domluvili, že to zkusíme znovu. On se přitom pokusí změnit to, co mi vadilo a já naopak změním, co se nelíbilo jemu na mě.

Přítel však další den přišel s tím, že nechce žádná ultimáta.

Prý se nechce nervovat, že jednou třeba udělá něco špatně a já se zase budu hned chtít rozejít. Tvrdil, že chce mít ve vztahu jistotu a teď se mnou tedy vlastně souhlasí.

Já jsem totiž předtím už dvakrát dala najevo, že mi na něm něco vadí a že bych se kvůli tomu s ním i rozešla – tím jsem chtěla dát problému patřičnou váhu.

Z DALŠÍCH PŘÍBĚHŮ

Pro přítele existuje jen jeho rodina, moje nikoliv!?
Co sudičky přály mi. Na vše je stejně člověk sám
Mám smůlu na partnery. Vždycky potkám exota
S druhým sňatkem přišly zoufalé problémy

To, že mě nyní přítel odmítl, byl šok zase pro mě. A tentokrát jsem opravdu hodně přemýšlela, jestli to s ním skutečně bylo tak strašné. Zjistila jsem, že těch lepších vlastností měl více a že já mohla to špatné ovlivnit rovněž svým chováním.

Jenže, když jsem se mu další den omluvila a chtěla druhou šanci, odpověděl, že teď to nedokáže, i když neříká, že se k sobě někdy nevrátíme

Celý tento tyátr je pro mě velkou školou... Vím, že člověk chce nejvíc to, co mít nemůže. A to také zřejmě způsobilo můj obrat. Díky tomu jsem si uvědomila, jaká jsem.

Během svého předešlého šestiletého vztahu jsem se totiž s partnerem rozešla třikrát a dvakrát to dala opět dohromady. Ale pokaždé mě odprosil spíš on. A to nepočítám, kolikrát jsem nad rozchodem přemýšlela já a nakonec to neudělala.

Když to celé shrnu, nepřipadá mi normální, že toto pořád dělám. Asi vztahy moc řeším, jsem přelétavá a impulzivní...

Co s tím? A jak bych teď mohla přítele získat zpět?

Rozi

Diskuse: Ničím si nejsem jistá... rozcházím se a znovu scházím

O co jde

11.8.2013   |   20:28   |   od: Vševěd
Zdravím autorku příběhu. Rozi, po přečtení mohu pouze říct, že předpokládám, že nemáte děti a tudíž pokud ani třeba nežijete ve společné domácnosti, tak zřejmě tratíte čas, neboť jste se oba zřejmě snažili řešit vzájemné problémy, avšak asi neúčinně. Takže to muselo dojít do fáze rozchodu-odchodu...
Co budete dělat, až budete na sebe vázáni dítětem nebo bydlením, hypotékou apod.?
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 11. 8. 2013 20:29
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci