Jsme ideální pár, ale kamarád nechce mít ideální vztah

zpět do příběhů
9.10.2011 00:00   |   Příběhy
Po čtyřech letech se mi do života vrátil můj nejlepší kamarád. Je to už víc jak tři čtvrtě roku a já bych chtěla znát pohled někoho nezávislého na svoji situaci.

Po celé roky jsme se neviděli a ani spolu nemluvili. Tenkrát jsem se do něho zamilovala a nevhodně mu to oznámila. Najednou se mi ozval on.

Už to je deset měsíců... a od té doby se hodně často vídáme. Kamarád mě bere na různé akce a chová se ke mně mile, často se mě i dotýká.

Problém je v tom, že má již tři roky vztah s přítelkyní. Neřekla bych, že jim to klape. Víc času je totiž se mnou, než s ní. Oni spolu nežijí a ani nikam s námi nechodí.

Kamarád se mnou rozebírá věci, které své partnerce neřekne. Kamkoliv spolu přijdeme, známí i cizí lidé se nás ptají, jestli k sobě patříme. Na všechny tak působíme.

Vzájemne se doplňujeme a navenek působíme jako ideální pár. Na tom jsme se shodli.

Avšak i po těch deseti měsících, co jsme spolu takto nově v kontaktu, mi kamarád potvrdil, že chce zůstat se svou přítelkyní. Já to plně respektuji. Prý nechce mít ideální vztah.

Co si o tom mám myslet? Padla věta, že kamarádka je mnohem víc než přítelkyně. Přátelství je víc než láska. Můj problém je ale v tom, že já k němu cítím něco víc a nevím, jak se chovat. Ale teď tomu nechávám volný průběh.

Shodli jsme se i na tom, že jsme našli kus sebe v tom druhém. Partnerský vztah by přece měl být o tom, že se dva lidé vzájemně doplňují.

Z DALŠÍCH PŘÍBĚHŮ

Mám smůlu na partnery. Vždycky potkám exota
S druhým sňatkem přišly zoufalé problémy
Kvůli manželovým dcerám myslím na rozchod
Bojím se, že si něco udělá! Mám ho vzít zpátky?

Kamaráda chápu, že to nechce ukončit se svou přítelkyní. Zažila jsem to a vím, že je to těžké. Ale nakonec to je vysvobození. Ovšem na to si musí každý přijít sám a já mu tohle říct samozřejmě nemohu.

Přijde mi, že poslední dobou řekne "A" a udělá přesný opak. Teď mi například řekl, že už se mnou nebude nikam vyrážet, když jsem ho pozvala. Ale den na to mě pozval on!?

Není mi jasné, jestli kamarád skutečně neví, co chce a mele se to v něm, nebo jestli si ze mě takhle dělá legraci.

Kristýna

Diskuse: Jsme ideální pár, ale kamarád nechce mít ideální vztah

Ta ženská je, s prominutím, naivní

10.11.2011   |   23:46   |   od: Keltka
Autorka příběhu doufá ve vztah se svým kamarádem. Ale ten její kamarád, ačkoliv s ní tráví spoustu času (a ještě se jí dotýká), do toho nejde naplno. Proč? Má přece doma tu svou...
Já tedy nechápu dvě věci:
1. Pokud je autorka příběhu sama, tak proč se stýká s někým, kdo je zadaný a nechce ji "naplno"? A proč nejde na rande i s někým novým, kde by byla šance na vztah?
2. Proč doufá, že by to v jejím případě bylo jinak (byl by jí věrný, nesahal na své kamarádky a trávil s ní víc času - měl by ji rád víc, než současnou přítelkyni)?
Přece, kdyby kamarád nechtěl, tak se svou přítelkyní vztah neudržuje...
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 10. 11. 2011 23:46
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci