S druhým sňatkem přišly zoufalé problémy

zpět do příběhů
22.5.2011 00:00   |   Příběhy
Úplně jsem změnila svůj osobní život. Bude to už půl roku. Vdala jsem se po rozvodu a se synem z prvního manželství jsem s mužem odjela do zahraničí.

S tou změnou v mém životě souviselo i to, že jsem opustila dobré postavení v zaměstnání. Plně jsem se chtěla soustředit na nové mateřství, které s manželem řešíme přes umělé oplodnění již delší dobu.

Právě před těmi šesti měsíci jsme čekali rodinu, ale mateřství bylo samovolným potratem ukončeno.

Teď je mým aktuálním problémem samostatné soužití. Před odjezdem do ciziny jsme totiž s manželem nežili ve společné domácnosti.

On pracoval mimo naše bydliště a jezdil domů jen na víkendy.

A k tomu je tady ještě syn, se kterým manžel nenašel plně řeč. Syn je sportovec a vztah s vlastním otcem má nadstandardní a pěkný. K tomu bych uvedla, že první rozvod jsem podala já.

Nyní jsme tedy v zahraničí a konkrétně já nemám žádnou realizaci, protože jsme v zemi, kde jazyk neumím úplně a chci se učit. Ovšem můj muž má jinou představu o přípravě a také jde o finance za kurz – nechce mi umožnit pokračovat. Zdůvodňuje to tím, že je to prý drahé.

Z DALŠÍCH PŘÍBĚHŮ

Také máte na mateřské pořád jen dovolenou?
Manželství máme hezké, můj muž mě ale ranil
Kvůli manželovým dcerám myslím na rozchod
Bojím se, že si něco udělá! Mám ho vzít zpátky?

Dalším problémem je dům s velkou hypotékou. Manžel jej zakoupil před svatbou a tvrdí, že je to místo společné. On totiž náš výjezd do zahraničí pojal jako splacení hypotéky a velké šetření peněz.

Avšak do ciziny s sebou vzal mě i syna bez mého příjmu. Nějak si neuvědomil, že také něco stojíme.

Přidělil mi nějaké peníze, ze kterých platím jídlo. Pro moje potřeby ale prakticky nezbývá nic.

Je tu rovněž otázka ohledně vlastního dítěte – v ČR jsme oba byli naladěni na společné dítě, ale nyní, hlavně pro mě, je situace složitá. Nemám vlastní příjem a jsem plně odkázaná doslova na milodary od manžela.

Nějak je toho už moc, jeden zoufalý problém za druhým. Poradíte mi?

Lenka

Diskuse: S druhým sňatkem přišly zoufalé problémy

Zažívala jsem s malou dcerou něco podobného!

14.3.2012   |   23:45   |   od: Alžběta
Podobné problémy, jaké popisuje Lenka ve svém příběhu, potkaly i mě při uzavření druhého sňatku. Do doby, než jsme se vzali, bylo všechno v pohodě - ale okamžikem, jakmile jsme se vzali, bylo po idylce!
Za manželem jsem odešla z města, kde jsem žila jednadvacet let. Měla jsem tam spoustu přátel i dobrých známých a především práci, kterou jsem kvůli němu taktéž opustila! Hlavně, že mi tvrdil, jak se o mě a dceru postará a pokud budu chtít pracovat, nebude problém sehnat pro mne bezproblémové místo. Nakonec ale ve městě, kam jsem se za manželem přestěhovala, nebyla pro mne vůbec žádná práce!
Z manžela se navíc vyklubal ohromný držgrešle a lakota. Bylo mu úplně fuk, že jsem s osmiletou dcerou neměla žádné peníze a byla jsem nucena jít hned několik dní po svatbě žádat o sociální dávky na sebe a dceru! Byla mi tehdy strašná hanba.
Ve městě manžela znali jako úspěšného podnikatele, který si vede finančně velmi dobře... a jeho žena šla žebrat o sociální dávky!!! Většina lidí z jeho okolí si doopravdy myslela, že chci jen ždímat státní peníze ze sociálky, ale nikdo nechápal, že jsem byla s dcerou zcela bez prostředků.
Situace to byla velmi těžká. A já tehdy pochopila, že jsem hloupě naletěla prohnanému a lakotnému člověku, který myslel jen na to, aby měl doma služku zdarma a sex k tomu!
Mé city k němu značně ochladly a jemu se nelíbilo, že jsem k němu jako led. Vyčítal mi, že se chovám nemožně a že poletíme z jeho bytu atd. Ale to, že mé přestěhování s dcerou k němu, byl jen a jen jeho nápad, přitom jaksi zapoměl!
Byl to otřesný život. Ale zvládla jsem to a odešla.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 14. 3. 2012 23:45
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci