Sunar s ještě lepší recepturou a v novém hávu

22.5.2020 00:00   |   Děti
Kojenecká mléčná výživa Sunar nyní přichází na český trh s vylepšenou recepturou a s novými obaly.

sunar

Hlavní změnou v receptuře je odstranění palmového oleje a navýšení mléčného tuku, čímž se Sunar ještě více přiblížil mateřskému mléku. Nový obal budete od toho staršího určitě umět rozlišit.

Sunar, jako jeden z mála výrobků kojenecké výživy, odjakživa podle vzoru mateřského mléka obsahoval mléčný tuk. To mu dává jedinečné a charakteristické chuťové vlastnosti – lahodnou mléčnou chuť, kterou ocenily a nadále oceňují již generace miminek a jejich rodičů.

Tato superingredience je v nové receptuře nejen zachovaná, ale v některých kojeneckých mlékách je obsah mléčného tuku dokonce ještě navýšený. Díky tomu bylo možné vyhovět požadavkům spotřebitelů a odstranit ze všech receptur mlék pro zdravé děti palmový olej.

„Věříme, že právě tuto změnu současní i noví spotřebitelé velmi ocení,“ konstatuje Petra Bolfíková, Senior Category Manager značky Sunar.

„Tak jako v jiných oborech, ani v oblasti kojenecké a dětské výživy se vývoj nezastavil, a i my se snažíme držet krok s novými výživovými doporučeními a současně splňovat měnící se požadavky legislativy. Při vývoji jsou pro nás neméně důležité požadavky našich spotřebitelů,“ říká Petra Bolfíková.

„Vylepšujeme nejen recepturu, která je nově bez palmového oleje a s vyšším obsahem mléčného tuku, ale i design obalů, kde si Sunar i nadále zachovává lehce identifikovatelné prvky, zejména typické logo a oranžovou barvu,“ dodává Bolfíková.

Jaký je význam mléčného tuku v mléčné výživě?

Podobně jako v mateřském mléku obsahuje mléčný tuk lipoproteinovou membránu (MFGM).
Ta je zajímavá tím, že obsahuje více než 190 bioaktivních látek, což jistě ocení spokojené bříško každého miminka, které dostává mléčnou výživu Sunar.

Mléčný tuk je také bohatým zdrojem energie, poskytuje více než 50 % denního energetického příjmu děťátka a přispívá taktéž k lepší vstřebatelnosti vitamínů rozpustných v tucích A, D, E a K.

Za kvalitním produktem je kvalitní surovina

Hlavní surovinou pro výrobu vysoce kvalitní kojenecké výživy Sunar je čerstvé kravské mléko a smetana ze Švédska. Mléko je získávané od krav, které se pasou na zelených pastvinách v panenské přírodě, která patří do 2 biosfér UNESCO.

Čerstvé kravské mléko je ihned zpracovávané v novém moderním výrobním závodě, který splňuje nejvyšší požadavky kvality.

Dlouhodobá vzájemná spolupráce a každodenní úzký pracovní kontakt farmářů s výrobcem, který pro výrobu používá kvalitní čerstvé mléko s mléčným tukem, zaručuje nejen vysokou kvalitu, ale také lahodnou chuť nové receptury Sunar s mléčným tukem bez palmového oleje.

V rámci inovace byla s ohledem na šetrný přístup k přírodě snaha zachovat i maximální recyklovatelnost obalů, proto je Sunar i nadále k dispozici ve snadno recyklovatelném papírovém obale, v němž jsou umístěny dva sáčky pro maximální zachování čerstvosti mléčného prášku.

Kojenecké mléko Sunar má jak v Česku, tak i na Slovensku dlouholetou historii a tradici. Nová receptura Sunar vychází z více než 80letých zkušeností s vývojem a výrobou kojeneckého mléka a byla vyvinutá spolu s experty na výživu z výzkumného centra Hero Institute for Infant Nutrition (HIIN), kteří úzce spolupracují s předními zahraničními vědeckými odborníky na výživu.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci