Lassie - nejslavnější filmový pes - se vrací do kin

13.5.2020 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Lassie, nejslavnější pes filmové historie, se vrací na plátna kin. Dlouhosrstá kolie vzala za srdce svojí věrností už několikrát, ve filmovém zpracování nebo TV seriálu. Lassie se vrací je tu zpět, aby oslovila další generace diváků.

Lassie

Asi nejslavnějším zfilmovaným příběhem, který vychází z původní povídky Erica Knighta, byl americký snímek z roku 1943,. Mezi zajímavosti tohoto zpracování nepochybně patří to, že si jednu z hlavních dětských rolí zahrála Elizabeth Taylorová. Byl to její druhý film v životě.

Nerozlučné přátelství

Do současných kin příběh vrací úžasný příběh o nerozlučném přátelství chlapce a jeho psa německý scénárista a režisér Hanno Olderdissen.

Dvanáctiletý chlapec a jeho věrná psí kamarádka Lassie jsou proti své vůli rozděleni a Lassie je převezena až na druhý konec země. Z nového domova ale uteče a vydává se na neuvěřitelně odvážnou, strastiplnou a někdy i zábavnou cestu zpátky.

Video
Trailer k nejnovějšímu zpracování Lassie se vrací 

Dvanáctiletý chlapec Flo a jeho dlouhosrstá kolie Lassie jsou známá dvojka po celém okolí. Nerozluční a neoddělitelní kamarádi se nebojí žádné společné lumpárny a užívají si idylického života na venkově.

Musí z domu...

Pak ale Floriánův táta přijde o práci a rodina se musí přestěhovat do malého bytu, kam mají psi přísný zákaz. Všichni jsou zdrcení, ale život umí být i takový. Verdikt je neúprosný, Lassie musí z domu.

Ujme se jí sympatický hrabě a vezme ji na své panství k severnímu moři na druhém konci země jako dárek pro svou vnučku. Na první pohled by Lassie nemělo nic chybět. Její věrnost ale nemá hranic, a jakmile se naskytne příležitost, uteče.

… aby se vrátila

Rozběhne se zpátky domů, tam, kde je Florián a jeho rodina. Vyráží na neuvěřitelné psí dobrodružství, na ohromnou cestu přes celou zemi, na cestu plnou překážek, hodných lidí, i lidi se zlými úmysly.

Přestože je stovky kilometrů daleko, Lassie žene touha a nic ji nemůže zastavit. Pro všechny má jasný vzkaz: Vracím se domů.

ozv, ŽenyproŽeny.cz
Foto Bontonfilm

Přečtěte si také


Diskuse: Lassie - nejslavnější filmový pes - se vrací do kin

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci