V Žábách po létech opět exceluje Regina Rázlová

1.4.2020 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Kina v tomto čase osiřela a mezi díly, která čekají na uvedení do distribuce, patří i autorský film Žáby bez jazyka režisérky Miry Fornay. Přejme si jen, aby se dočkal co nejdříve...

Źáby bez jazyka

Filmoví fandové se mohou těšit na nebezpečné vztahové hry, které probíhají v jedné rodině, v průběhu jednoho dne.

Podobně jako ve svém předchozím filmu Můj pes Killer, který získal hlavní cenu na festivalu v Rotterdamu, zůstává rodačka z Bratislavy u komorního příběhu rodiny.

Video
Trailer k filmu Žáby bez jazyka

Tentokrát však poněkud jinak. V hlavních rolích syna a matky ve filmu excelují Jaroslav Plesl a Regina Rázlová.

Úspěch v zahraničí

Snímek Žáby bez jazyka měl v listopadu 2019 pod mezinárodním názvem Cook, F**k, Kill světovou premiéru na Black Nights Film Festivalu v estonském Tallinnu a do svého programu jej zařadil Mezinárodní filmový festival v Rotterdamu a dočkal se i pozitivních ohlasů od zahraničních recenzentů.


Jaroslav Plesl jako Jaroslav K.

V magazínu Screendaily snímek charakterizovali slovy „Složitý, fascinující film” a ve Variety jej popsali jako „Hravé, provokující objevování o rodinném násilí a dysfunkčnosti… bezpochyby je to Fornayové nejambicióznější a nejintenzivnější film."

Boj s matkou a démony

Rodinný příběh zachycuje drama jednoho dne Jaroslava K. (Jaroslav Plesl) a jeho nejbližší rodiny.


Filmová rodinka hezky pohromadě...

Jaroslav K. bojuje o svoje děti, a aby je získal od své ženy Blanky (Jazmína Cigánková), musí se vyrovnat nejen se svou dominantní matkou Dorotou (Regina Rázlová), ale hlavně se musí poprat se svými nejtemnějšími stránkami a démony.

Na jeho metaforické cestě, která je strukturovaná jako počítačová hra, bude muset obětovat víc, než by kdokoliv z diváků předpokládal.

Rodina je nejagresivnější

Vrstvené, absurdní drama o začarovaném kruhu domácího násilí bylo inspirováno rozsáhlým výzkumem, který prováděla režisérka Mira Fornay a to i v mužských a ženských věznicích.


Režisérka Mira Fornay

Téma filmu pak shrnuje několika slovy: „Rodina je nejagresivnější skupinou ve společnosti, s výjimkou armády a policie.“

ofz, ŽenyproŽeny.cz
Foto CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: V Žábách po létech opět exceluje Regina Rázlová

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci