Roter Hahn v Jižním Tyrolsku: Dovolená jako v pohádce!

29.5.2019 00:00   |   Společnost
Znáte značku Roter Hahn (Červený kohout), kterou uvedl na trh Zemědělský svaz Jižního Tyrolska v roce 1998? Označuje farmy nabízející turistům dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunného regionu italských Alp.

rote hahn

V nabídce má více než 1700 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce. Hosté zde najdou celoročně rekreační ubytování v podobě samostatných pokojů s útulnou osobní atmosférou, domácí gastronomii a nespočet příležitostí pro aktivní dovolenou a wellness.

Kromě možnosti zblízka se seznámit se životem na zemědělském statku a ochutnat vynikající domácí speciality -  čerstvé mléko, sýry, džusy, chléb a mnoho dalších pochoutek – jsou farmy skvělým výchozím bodem pro poznávání okolí a nabízejí nespočet možností trávení volného času.

Statky Roter Hahn se vždy soustředí a specializují na jedno – ať už to jsou vinice, šenky, ovocné sady, zeleninová pole, chov krav a koz či pěstování bylinek, vždy zde všechno začíná a končí u jídla.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Roter Hahn v Jižním Tyrolsku:
Až 133 farem má vlastní bazén!
Pochutnejte si na vynikající domácí snídani

Léto v duchu ovoce a zeleniny

Léto přináší ovocné plody, na podzim si už můžete vychutnat mladé víno z jihotyrolských vinic a v zimě zase odhalíte adventní kouzlo této překrásné země. 

Každé roční období v Jižním Tyrolsku vás něčím překvapí, a to především dobrotami na statku. Po bylinkovém jaru se na statcích Roter Hahn celé léto nese v duchu ovoce a zeleniny a jejich dalšího zpracovávání.

Hospodářství, které je obklopeno ovocnými sady zažívá vrchol sezóny, kdy celé léto sklízí ovoce a dále jej kompotuje a zavařuje. Na farmě si pak můžete zakoupit čerstvé marmelády a džemy z meruněk, jahod, nektarinek, ostružin, malin či broskví.

Snídaně bude v letním období bohaté právě na ovoce a zeleninu, stejně tak na pestrý výběr buchet a koláčů, které si během vaší návštěvy můžete upéct spolu s místní selkou. Tradiční pokrm „knödle“ bude v této sezóně plněn také šťavnatým čerstvým ovocem. Lehkou variantou svačin je může být třeba jen ovocný salát či domácí jogurt.

Vinobraní a vrchol dýňové sezóny

Na podzim začíná hlavní sklizeň včetně sběru vinné révy, která je pro toto období symbolická. Jihotyrolští vinaři tak svým hostům ve sklípku už mohou nabídnout k degustaci takzvané mladé víno.

U něj můžete směle ochutnávat i domácí uzeniny a další pochoutky, které k tomu patří. Také rozličné druhy sýrů a naložená zelenina skvěle umocní váš prožitek z dobrého a kvalitního vína.

Farmy mají ve svých spížích také zavařenou a kompotovanou zeleninu z léta, po které hospodáři na podzim už velmi rádi sáhnou.

Víno si můžete ještě vychutnat na bujarých vinných slavnostech ve vesnice Tramin, kde se v těchto dnech setkávají „mladí i staří“ a společně si vychutnávají a užívají jedinečné okamžiky se sklenkou výtečného vína.

vkv, ŽenyproŽeny.cz



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci