Michael Fassbender jde podle Jo Nesba po Sněhulákovi

5.10.2017 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Po tomhle filmu už nikdy nepostavíte sněhuláka s radostí. Alespoň to tvrdí produkce a propagace nového snímku z amerických studií Universal.

Sněhulák

Nejúspěšnější autor současného krimi žánru Jo Nesbø, nejsvéráznější románový detektiv Harry Hole a jeden z nejcharismatičtějších herců své generace Michael Fassbender se spojili v adaptaci slavného detektivního thrilleru.

Video
Trailer k filmu Sněhulák

Dílo norského spisovatele spolu s dalšími deseti „Holeovkami“ kraluje žebříčkům nejčtenějších knih současnosti, všichni jsou tedy napnuti, jak se povede filmové adaptaci.

Výjimečný, ale nezodpovědný

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli.

Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel.

Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal.

Pachatel si chce hrát

Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat.

Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec.

Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea.

Malá chyba stačí

Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil.

Navzdory tomu, že Sněhulák vznikal ve studiu Universal, představitel hlavního hrdiny Michael Fassbender tvrdí, že atmosféra typická pro severské krimipříběhy zůstala zachována.

„Skandinávie je z filmu cítit na každém kroku a strach, který jste cítili při čtení, budete pociťovat i v kinech,“ říká herec o filmu, který jde do českých kin v anglické verzi z českými titulky.

ptz, ŽenyproŽeny.cz
Foto CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: Michael Fassbender jde podle Jo Nesba po Sněhulákovi

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci