Kate Winslet, Idris Elba a Hora mezi nimi

29.9.2017 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Co kdyby váš život závisel na cizím člověku? Takhle jednoduchá otázka motivuje silný příběh o lásce a přežití Hora mezi námi s Kate Winslet a Idrisem Elbou v hlavních rolích.

Hora mezi námi

Režisér Hany Abu-Assad natočil drama podle scénáře Chrise Weitze a Millse Goodloa, který je založen na knižním příběhu Charlese Martina.

Riskantní plán

Poté, co je její let do New Yorku zrušen kvůli přicházející bouři, se talentovaná fotožurnalistka Alex Martinová ocitá ve svízelné situaci, kdy den před svou svatbou musí zůstat v Idahu.

Ve snaze dostat se včas domů se Alex rozhodne pro riskantní plán a pronajme si letadlo do Denveru, odkud, jak doufá, stihne noční let do New Yorku.

Video
Trailer k filmu Hora mezi námi

Další zoufalý pasažér, Ben Bass, zkušený britský neurochirurg, který se potřebuje dostat na východní pobřeží, aby mohl provést rozhodující operaci pacienta, se rozhodne nedat na své obavy a vydá se na cestu společně s Alex.

Havárie!

Když Alex a Ben letí naproti nevlídnému počasí v malém Piperu pro dva cestující, postihne jejich pilota těžká mrtvice a jejich malé letadlo havaruje do hlubokých sněhů hor Uinta v severovýchodním Utahu.

Dva unavení cestovatelé s věrným psem pilota se ocitnou v pasti v odlehlé oblasti s jen malou nadějí na záchranu a vydávají se na děsivý a zásadní pochod přes ohromné, nelítostné a skalnaté pláně, zatímco musí bojovat s přírodními živly, zvěří a časem.

Za těch nejextrémnějších okolností, které je možné si představit, se postupně naučí jeden druhému důvěřovat a vyroste mezi nimi velmi silné pouto – takové, které změní směr celých jejich životů.

Milostný příběh, který má váhu

Příběh  o tom, jak se dvě pozoruhodné postavy snaží projít nelítostnou krajinou ke spáse a nakonec k lásce – zaujal  producenta Petera Chernina a ten se pokusil jej přeložit pro velké plátno již před pěti lety a navázat tak na tradici filmů jako Doktor Živago nebo Vzpomínky na Afriku.

„Přitahovalo mě přetvořit milostný příběh, který má váhu,“ říká Chernin. „Byl jsem velmi ovlivněn tímto příběhem dvou v podstatě zlomených nebo neúplných lidí, kterým se díky této zkušenosti změnily jejich životy, a stalo se z nich to, čím jsou teď.“ 

V rolích Alex a Bena se představí jedni z nejrespektovanějších herců dnešní doby: držitelka ceny Akademie Kate Winslet (Předčítač) a držitel Zlatého glóbu Idris Elba (Luther).

„Jsou to dva seriózní herci světové úrovně,“ říká Chernin. „Oba dva se do toho dali s vysokou mírou oddanosti. Byli neskutečně nadšení ze svých rolí a hluboce oddáni myšlence, že z tohoto příběhu vytvoříme něco velmi kvalitního.“

Bojovali s mrazem

Jedním z velkých úkolů štábu bylo ochránit nejen herce a vybavení před třeskutým mrazem, ale také starost o psího člena týmu – Raleigha, který hraje dalšího přeživšího nehody, pilotova psa.

Nosil lidskou bundu, naučil se nosit i brýle. Potírali mu packy voskem, aby je ochránili a nazouvali mu boty. Naučil se naskočit do helikoptéry a zase vyskočit, a když ležel na zemi, dávali  pod něj polystyrenovou podložku, aby neomrzal. 

Třeskutá zima se ukázala být neoblomná a neúprosná. První týden byly teploty v údolí nižší než vysoko v horách. Motory dodávek, generátory, kamerové vybavení a další nářadí praskalo nebo se rozbilo.

Kolem kamiónů, motorů a přívěsů přivázal filmový štáb balíky sena, aby zadržovaly teplo. Další hrozbou byly omrzliny. Celkově ztrávili  v tomto drsném terénu 18 dní.

„Byla opravdu neskutečná zima,“ říká Winslet. „Jeden den jsme všechny scény natočili na jeden záběr, protože byla tak šílená zima, že jsme to prostě museli zvládnout. Sundat si rukavice i na dvě sekundy bylo mučivé.“

ztr, Ženyprozeny.cz
Foto CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: Kate Winslet, Idris Elba a Hora mezi nimi

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci