Tatarský biftek z lososa

Kategorie: Ryby a plody moře
Autor: Věra
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Tatarský biftek z lososa

Ingredience

Na tatarský biftek z lososa (jednu porci) potřebujeme filet (150 – 200 g), kopr, cibuli, olivový olej, pepř, sůl, citrón (limetku).

Příloha

toasty

Postup přípravy

Na tatarský biftek z lososa (jednu porci) potřebujeme filet z lososa (150 – 200 g), kopr, cibuli, olivový olej, pepř, sůl, citrón (limetku).

Maso jemně seškrábeme tupou stranou většího nože (lze použít i lžíci).

Najemno nasekáme cibuli a kopr, přidáme do misky s lososem, opepříme a osolíme.

Směs promícháme, přidáme olivový olej a trochu citrónové (limetkové) šťávy. Hmotu pečlivým mícháním spojíme.

Připravíme si buď klasické topinky, nebo můžeme zkusit změnu: chleba (nejlépe toastového světlého) pokapeme olejem, posypeme tymiánem a rozmarýnem a v troubě jemně upečeme.

Tatarák servírujeme pomocí tvořítka (můžeme použít vykrajovátko na vánoční pečivo) na talíř, maso obložíme cherry rajčátky pokapané balzamikovým octem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Tatarský biftek z lososa

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci