Ewa Farna je dikobrazí slečna Ash!

13.12.2016 00:00   |   Společnost
VIDEO – Již za pár dní bude mít premiéru rodinný film "Zpívej", animovaná komedie plná písniček a zpívajících hrdinů. Jedním z protagonistů je láskou zklamaná dikobrazí slečna Ash, které propůjčila hlas vynikající Ewa Farna. Do českých kin film uvádí společnost CinemArt.

Ewa Farna

Film "Zpívej" je nabitý písněmi a rozmanitou muzikou. Zazní v něm na sedmdesát světových hitů včetně těch, které známe z předních míst současných hitparád.

„Hudba spoluutváří charaktery jednotlivých hrdinů a pomáhá jejich minipříběhy skládat dohromady,“ říká Garth Jennings, scénárista a režisér filmu "Zpívej", který vyjde koncem dubna příštího roku také na DVD a na Blu-ray.

Video
Trailer k rodinnému, hudebnímu filmu Zpívej.

Dobrodružství zvířátek se odehrává v podobném světě jako je ten náš. I tam jsou populární pěvecké soutěže – a právě koalí chlapík Buster Moon (Matthew McConaughey) pořádá ve svém divadle velkolepou show zpěváků.

Do finále postoupí pět soutěžících: Mike (Seth MacFarlane), Mína (Tori Kelly), Rosita (Reese Witherspoon), Johnny (Taron Egerton) a také Ash (Scarlett Johansson).

Jinými slovy, po nesmrtelné slávě touží tito finalisté: protřelý myšák, mladá nesmělá slonice, paní prasátková s pětadvaceti dětmi, syn gorilího gangstera i punkově naladěná dikobrazice. Všichni se rozhodli zásadně změnit život, k čemuž jim má dopomoci úspěch v soutěži.


Sebevědomý Mike má jasno! Vždyť, kdo by nechtěl stát se hvězdou a k tomu vyhrát sto tisíc dolarů. Takže Mike se rovnou prohlásí za vítěze soutěže, která ovšem ještě zdaleka neskončila...

Protože "Zpívej" je hudebním filmem, bylo do některých rolí nutné obsadit dabéry, kteří zároveň perfektně zvládnou i pěveckou úlohu. Jednou z těch, která se takové práce zhostila naprosto skvěle, je zpěvačka Ewa Farna:

• Ujala jste se dikobrazí rockerky Ash. Jak se vám s ní pracovalo?

Je moc sympatická. Navíc jsem si kromě dabování také hodně zazpívala... Ash je pozitivně naladěná, i když má v sobě kus rebelky.

Opravdu jsem měla pocit, jako by její role byla psaná pro mě – pozitivní postava s názorem a odvahou dělat věci po svém.

Při dabování jsem si u některých situací říkala, že stejně jako Ash bych reagovala i já.

• Co vás při práci na filmu více bavilo – dabování nebo zpěv?

Zpívání se věnuji v běžném životě, takže pro mě bylo určitě výzvou dabování.

Nejvtipnější byly samozřejmě takzvané reakce, kde například běžíte a zadýcháváte se, nebo třeba brečíte.

To když si potom poslechnete bez obrazu, tak vás asi napadne otázka, na co se to ti mladí lidé vlastně koukají? (smích)

• Vzala byste Ash do kapely?

Určitě! Má názor, je pokorná a umí zpívat. Ale, na druhou stranu... víte, holky v kapele si dokáží dost závidět. Takže ani nevím, jestli bych to nakonec rozdýchala. (smích)

• Ash jste dabovala nejen do češtiny, ale i do polštiny. Ve které jazykové verzi filmu je Ash drsnější rockerkou? Nebo je stejná v obou podobách?

Dabování probíhalo trochu jinak. Říká se, že kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem. Vesměs však jde o to, aby se v obou jazykových verzích podařilo vystihnout originální charakter Ash tak, jak jej tvůrci filmu zamýšleli.

Video
Slečna rockerka Ash (Scarlett Johansson) na zkoušce v divadle s Busterem Moonem (Matthew McConaughey).

• Při dabování jste měla možnost vidět pouze ty části, kde hraje Ash. Těšíte se na celý film?

Těším se moc! Vypadá to skvěle. Já mám animované filmy ráda, takže na tenhle hudební se obzvlášť těším. A to mě ještě baví představa, že do kina půjdu s mladší sestrou – budu čekat, jestli mě v roli Ash pozná. (smích)

• Děkujeme za rozhovor.

zot, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Ewa Farna je dikobrazí slečna Ash!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci