Americká idyla: Rázem je tu chaos a rodinné štěstí v troskách

1.11.2016 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Film Americká idyla je příběhem Seymoura Levova (Ewan McGregor), který býval v době studia úspěšným sportovcem, oženil se s královnou krásy a ta mu porodila nádhernou dcerku. Tím začal jeho idylický sen.

Americká idyla

Ze Seymoura Levova, kterému přezdívají "Švéd", se postupně stává úspěšný podnikatel, jenž se veze na vlně poválečné prosperity.

Rodina si užívá ten správný život, ale jejich "americká idyla" netrvá dlouho.

Video
Trailer k filmu Americká idyla

Pomalu končí šedesátá léta a milovaná dcera se k překvapení rodičů velmi rázně zapojí do politického dění. Vystupuje proti válce ve Vietnamu, dokonce má svůj podíl na atentátu. A poté, co se zúčastní příprav bombového výbuchu a začne ji kvůli tomu hledat policie, uteče z domova.

Představa Seymoura Levova o rodinném štěstí a dokonalém světě se zhroutí. V jediném okamžiku je vytržen z idylického snu.

Všechnu energii pak Seymour Levov věnuje na záchranu rodiny a především na nalezení dcery. To, co ale při pátrání po ní objeví, jím zásadně otřese a donutí ke konfrontaci se společenským chaosem, který kolem něj narůstá.

Seymour Levov se celou dobu snaží přijít na to, co tak změnilo jeho milovanou dcerou. Kdy a proč se z ní stal člověk, který je schopen zabíjet.

Strhující film Americká idyla je natočen podle stejnojmenného románu amerického spisovatele Philipa Rotha, oceněného prestižní Pulitzerovou cenou. Snímkem režijně debutuje populární britský herec Ewan McGregor (Trainspotting, Velká ryba, Star Wars), který si ve filmu spolu s Jennifer Connelly a Dakotou Fanning zahrál hlavní roli.

„Posledních patnáct let jsem snil o tom, že budu režírovat celovečerní film. Avšak nikdy jsem nenarazil na ten pravý příběh. Až v Americké idyle jsem našel vše, co jsem hledal,“ prohlásil Ewan McGregor.

„Měl jsem obrovské štěstí, že jsem ten film mohl natočit. Je přesně takový, jaký jsem ho chtěl mít,” dodal herec a režisér Ewan McGregor.

ztp, ŽenyproŽeny.cz
Foto: CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: Americká idyla: Rázem je tu chaos a rodinné štěstí v troskách

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci